腳趾尾甲生到咁係咪正常(有圖)

236 回覆
62 Like 1023 Dislike
你係唔係以前細個腳趾尾撞得多障礙物
搞到啲趾甲爛曬再生到咁
我就係細個撞得多腳趾尾甲依家就算生翻都好肉酸
不過唔係好似你咁只係得少少
見你話啲指甲軟既聽落好似係缺少維他命A
拉馬克認為用進廢退這種後天獲得的性狀是可以遺傳的,因此生物可把後天鍛練的成果遺傳給下一代。如長頸鹿的祖先原本是短頸的,但是為了要吃到高樹上的葉子經常伸長脖子和前腿,通過遺傳而演化為現在的長頸鹿。又例如上一代是為舉重選手,則子代應遺傳得到父母之強健肌肉。

德國的科學家魏斯曼(August Weismann)曾經做過一個實驗:將雌、雄的老鼠尾巴都切斷後,再讓其互相交配來產生子代,而生出來的結果也依舊都是有尾巴的。

再切除了尾巴,將這些沒有尾巴的子代互相交配產生下一代,而下一代的老鼠也仍然是有尾巴的。他一直這樣重複進行,至第二十一代的子代仍然有尾巴。

所以呢個講法其實係唔成立 就算古人點行到腳甲爆哂都唔會遺傳到比下一代
you are not alone
斬左佢
樓豬jj係咪都係納米
最後我炆咗一塊出嚟 就無咗哩個問題了
都唔係
Conan Christopher O'Brien check DNA係100% Irish
個醫生仲直接講佢係近親繁殖既結晶

科學總有例外,Never say never, there is no 100%
唐氏都叫有眼耳口鼻 佢個尾指直程冇
以為係gif嚟會畀針插死
等咗10秒
同樓主隻腳指尾一樣
中之人4ni
咁係因為你用咗老鼠嚟做實驗而唔係用人
同埋鼠類嚟講廿幾代太少喇
鼠一年都唔知生到幾多胎啦
我女朋友都係
我仲以為得佢係咁
有人話係楚國後裔或者係南人既証明
Iam腳趾尾雙甲
俾男朋友吮到咁
係時候溫書啦中學雞
一望忍唔住笑左

咁整容果啲個仔會似整左容定未整容
好彩我唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞