美玩討論區(35)2021第一個POST

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
請珍惜言論自由

Q&A
孩之寶既Marvel Legends /Black Series邊到訂/買?
1)信和 Hobbybase/現時點/灣仔玩具街
2)再唔係amazon/旋轉app買
3)奇趣天地/Toyrus/孤注一扭
4)銅鑼灣糖街 美漫店 Metro 同Clark's Comics
5)柴灣 Ht toyshop
6)其他黃店

Shf Mafex邊到買?
1)信和/現時點/兆萬
2)再唔係大鋪肥趣/百貨 不過貴
3)aimami http://www.amiami.com/top/page/c/character_figure.html
6)黃店 (爆米玩具,古迦玩具,玩具陣,等等...)

⚠️老翻list(歡迎大家update個list )
S.H.F marvel:
Tony , black widow ,black panther,captain ,homecoming Spider-Man ,homemade suit Spider-Man ,cw antman,hulk,Ironman mk43+sofa ,iw starlord, iw iron spider
S.H.F DC:
the joker, batman
S.H.F star wars:
ep4 luke, ep6 luke,clone trooper
MAFEX:
Batman,the joker,bvs Batman,Wonder Woman ,amazing Spider-Man,homecoming Spider-Man
山口式:
deadpool,漫畫captain,漫畫Spider-Man,漫畫毒液,漫畫磁力王
Mezco:
bvs Batman,bvs Superman,deadpool,captain,罰叔
Ps:以上係小弟記憶中見過既流野,盡量唔好買呢d既二手免貍貓換太子 雖然有d qc一睇就知假

Ball joint關節太鬆維修方法 :
1.)用AA膠滴幾點係個球波度 用來增加厚度
2.)完全乾透先入裝返上去
3.)仲鬆就重複1,2 直到緊為止 / 關節實過頭 沙紙磨一磨,唔一定AA膠,不過普遍多人用...指甲油都有人會用

⚠️⚠️⚠️黑店⚠️⚠️⚠️

-出貨遲幾個月
比街貨 遲3個月以上 (懷疑係拎去炒)
次次問都話下個禮拜到,下個禮拜又係冇
d貨係出面個價跌到一半都仲未俾到貨
-蟹貨唔俾退訂,炒得個d就退訂

(上圖由 藍絲賤種狗"新垣潔衣寶寶"提供)

-消費運動 道德綁架客人
用叫人關心香港黎迫人認同遲出貨合理

-洩露客人資料
⚠️將客人個人資料 隨便俾個三唔識七既人⚠️
事源我喺美玩post po呢間黑店出黎 提人哋唔好中招
藍絲賤種狗"新垣潔衣寶寶"即刻走去inbox黑店個FB
話我唱衰間黑店,叫黑店唔好比貨我,俾都俾啲sad貨我
之後間黑店send左我個FB比佢,俾賤種狗貼上黎

由於劣評太多,間黑店關閉左評論功能,呢d之前cap低:

⚠️黃店好多 呢間外黃內黑 千奇唔好幫襯⚠️

Marvel Select Falcon
美玩Post不受歡迎名單:
會員: 新垣潔衣寶寶 #277652 (永遠🅿️牌)
改名記錄:屌打藍絲>拉烏薩路古>王城白騎士隊
>水原干鶴>新垣潔衣寶寶
罪名:
-玩老翻仲串柒柒
-經常宣傳藍店"精品玩具"
-同黑店拎受害者個人資料放上黎
睇黎HT應該出呢隻
好柒
想問Mezco嗰Justice League可唔可以散買 買唔起三隻
我諗就應該冇得散,除非你搵其他巴打夾

新手留名

因為Mcfarlane Ks Spawn
所以開始買 真美玩 (Mcfarlane/Neca)
唔該巴打開post
LM
黃色嗰隻係未灰模自己噴
呢隻係Bandai架

灰模我買左兩盒,未得閒上色
隻Batman好靚 想買 但無錢買曬三隻
Mafex mera 等到佛誕

請問有冇鋪頭有獨立賣依隻emma frost?
from marvel legends hellfire club box set
Thx
睇吓格仔鋪,但boxset 尖反斗城有
我要睇佢床上瀨屎
好似十月先出
唔係3月咩
10月咁恐怖
打錯, 好似七月出, 不過都係聽返黎, 唔可以作準, 官網就寫4月

早幾粒鐘睇都重係寫3月
宜家又改左4月
唔係喎, 岩岩收到風好似出緊貨
出緊貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞