有兩個offer 應該點揀好

33 回覆
1 Like 15 Dislike
依家有 一間叫 ifast finance(hk) limited 比既BUSINESS DEVELOPMENT EXECUTIVE 既role. (另外,想問一問呢間公司既 BD係做咩嫁, 聽話要見(corporate client / B to C )

另外一間係 bank 既 fund accounting 但佢表明話平日收工時間係10點鍾 , CHUR到盡, 但睇上網話一年既bonus 會好多會出半年以上, 應該點選擇好
佢話係做FINTECH個類
咁FINTECH係SALES咩
佢間公司無保險
你想知間野BD做咩打去問HR啦
擺個title上網問有撚人知咩
2 比狗做
好抉擇
但做到like a dog
Fund accounting 佢話係個寶藏
睇個career path好似幾好
人工?
差唔多
Accounting 就係咁, 要前途又要唔辛苦
ifast office咁遠點返啊
公司呢排先傾緊用唔用 ifast 落fund好
間間firm都遠
理財顧問及財富管理平台,現正為逾50家理財顧問公司及金融機構,以及2,500多名理財顧問提供服務。

sell咩自己諗啦
同埋人地俾offer你你連sell d咩都唔知 咩job duties又唔知 b2b定b2c都唔知做咩啫你
btw如果有包括b2c嘅 老閪都唔好做
b2b都可以諗下
好好奇第一間offer有幾錢 成日見佢請人
見佢21日假 就9報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞