[真人真事] 返工撞到viutv巨星麥可怡

213 回覆
1663 Like 213 Dislike
是咁的,件事大概係2個月前左右,由於我冇睇viu台嘅關係,事前喺真喺我唔識香港嘅viu台明星。

小妹是做酒店reception嘅,有一日,麥可怡出現喺大堂個lobby,而我就喺唯一一個企緊counter,佢就行埋嚟問我嘢,我重申一次,我嗰刻真的不知道麥可怡是誰。

麥可怡

: 有咩可以幫到你?
: 有冇得睇下你哋個ball房
心諗乜撚嘢ball房呀屌你老母,冇受過教育?
Ballroom就Ballroom啦,我記得嗰時係夜晚9點幾同個ballroom有event做緊,佢嗰樣仲要好撚臭寸
再加上睇ballroom喺要搵event sales預約時間先可以睇,唔撚喺話睇就睇,你估你喺大明星?
: 唔好意思小姐,我哋而家個ballroom有event進行緊,如果要睇嘅話(比咗張酒店卡片佢),可以同我哋event sales預約返個時間呀。
: 下?你哋而家冇sell屎咩?
屌你,9點幾收撚哂工啦,嗰腦裝屎?
: 𠵱嗰時間都多數已經收哂工架啦。
: 哈,咁準時呀,咁你叫你經理出來,你幫唔到我。
嗰一刻已經好想一巴車落去
: 好呀,請問小姐貴姓呢?
: 我喎!(佢指著自己個樣)
心諗who the fuck are you? 我再問
: 小姐貴姓?
: 你叫你經理出嚟啦,你經理會識得我。
: 請你等等。

最正喺。。。我經理。。。唔識講廣東話,黑人嚟,亦都冇睇過viu台

經理
: Good evening madam, how may I help you?
: Er... I want see ballroom.
: I am very sorry that there’s an event on going in the ballroom which is quite impossible to show you. But you may contact our event sales associate for any further questions. (又比張酒店卡片佢 )
: Thank you
佢望一望經理,望一望張卡片,再望一望我,之後就走咗

事後經理問我佢邊位,我話我都唔識佢,之後我都係問同事先知道佢原來喺麥可怡。
moto?

Google搵
因為你我去search 邊個麥可怡
高級怡又加一分
我喎!
[真人真事] 梁烈唯(唯萎)奇遇記分享
https://lih.kg/945514

睇完相都唔知佢係邊個
又撚新會然
我喎
我喎!
我喎
樓主玩完想帶出咩中心思想
我都係咁講
個個上過電視就以為自己係大明星
你邊撚個呀,要全世界講你
咩新鮮蘿蔔皮?
2021年啦
咁多YouTube 片
咁多Netflix 片
有幾多人為咗睇你開電視?
段潮文有幾耐歷史
睇到指住自己我喎果到已經覺得篇野有啲熟口熟面
原來係呢個
諗起萎萎講「我喎」以為自己係梁朝偉就好笑
好有潛力做潮文
.........
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞