[另類] [D1075] 古預言研究#20 之 你仲以為120年前呀?

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
巴打因為唔信中共數據,亦無國內生產經驗,好容易畀世7呢啲人誤導支共依靠大外宣取得勝利。

首先,中國出口過去9個月已經回復至貿易戰爆發前夕,數據係真實,因為而家東莞深圳工廠周圍都唔夠人開工,平均增加了10%。

至於班KOL所謂重組生產線,無十年八載都不能成事,尤其密集式生產996,只有支共奴才做得到,泰國、菲律賓、越南唔會有人陪你癲。

產業鏈我之前有講過,強如日本、台灣、泰國、越南、印度,都非常依靠支共,20年發展不是一朝一夕可以隨便搬,就攞新疆綿講,其實支共自己都唔夠綿用,所謂嘅制裁同反制其實都係做show,真實目的係各自捉拿內部二五仔

疫苗外交係指第二、三世界國家,佢哋的確只能依賴支共,G7到而家都仲係paper launch,歐盟自己都唔夠疫苗,英國美國直至現在都係照顧自己,懶理別國死活,第二、三世界國家要疫苗唔該課水,支共好好醜醜都送咗疫苗畀哥倫比亞、墨西哥、阿拉伯聯合國、埃及、印尼、柬埔寨、巴基、巴西、土耳其、菲律賓。

至於“野心”,巴打唔明白現實係殘酷,如果係良性競爭,大家為何繼續使用支共電話、鋼材、棉花?支共為何會坐大至目中無人?日本野心係控制東南亞經濟,越南和泰國爭取東亞製造業一哥,菲律賓更加係小丑一隻明勾兌暗對幹,印度更加希望取代支共成為人口紅利。呢啲都叫做良性競爭那我無話好說 可能我份人比較市儈陰沉啦
巴打首先member番先唔該。

我東莞長安鎮、深圳龍華兩邊走,細廠執咗好多但大廠已經開返晒,人就請唔到,女工更加少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞