終於鼓起勇氣去處理背脊暗瘡印 有無過來人

38 回覆
13 Like 1 Dislike
Thanks!!
我都係過來人,因為啲暗蒼同印已經十幾年無著過背心。同你一樣試過好多方法都唔work,幾乎放棄左。不過近三年改變飲食習慣,自己煮健康餐 做運動 沖涼用番梘 沖完用iherb買嘅cerave sa cream 唔覺唔覺 原來少左生暗蒼 d印淡左唔少 宜家終於敢著返背心露背
我都好似樓主你咁,背脊好多印,係超級多,但冇出暗瘡好耐
有無復發?
我都係過來人 我用kiehls 美白華溝d 爽膚水去印
希望幫到你
Update 一下近況
經過一輪research 之後, 我去左幫襯一間可靠美容院
暫時做左2次chemical peel, 2次laser
啲印已經淺色左好多!!
絲打 請問你去邊間做?
求美容院名可否pm比我
可以share用啲咩keyword去search 嘛
Update 返有需要嘅人
我之前係去左黎姿個間做療程 都唔係話平
我比較過啲美容院 佢又唔係話貴好多
另外啲美容院係咁話係要做皮秒 但佢地consultant 就話係打另一隻 皮秒無幫助 佢地有皮膚科醫生駐場 我覺得佢地都有根有據

另外我最近移居左外國 天氣乾啲 而且有浴缸定期浸浴 發現自己真係好多老泥 r極都有
我估可能我天生係比較多角質層
我就會諗可能浸多啲浴都係一個去印好方法!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞