invisalign go問題

15 回覆
1 Like 0 Dislike
有冇人箍過?
本身我排唔係去到好唔齊 但想箍整齊少少
同埋見價錢都只係兩萬鬆D

但聽講依個只係箍前半部份
想知效果好唔好/會唔會有副作用?(比起箍成排牙)
箍咗半年多啲 就箍完
So far無乜大問題
係食完嘢要用牙線棒同漱口水比較麻煩
雖然啲人話唔好用漱口水
但個人覺得唔用就戴返牙套好唔習慣

同埋唔可以長時間唔戴牙套
嚟緊箍完要訂造固定器
夜晚瞓覺keep住帶
整左幾錢
好似$28000
唔記得實數幾多
嚟緊做refinement
跟邊個牙醫?
前幾日聽牙醫講有1/3既機會都要做refinement
喺銅鑼灣的聖保祿醫院對面
因為完哂啲托之後仲係有隻牙唔夠平 比較突起
所以要再refine
你本身主要係咩問題
智慧齒迫到門牙突起咗少少
同埋其他牙有啲唔齊
唔算大執
無剝牙只係磨疏啲牙縫俾啲牙走位
請問大家有冇知咩醫生有做Invisalign go?
Google 完都唔係好搵到有咩醫生有做go
我之前consult 左一個有做Invisalign go 的牙醫 (荃灣泓x )
我等做scan 時都聽到診所姑娘會不斷說服d 人用full version rather than Invisalign go
牙醫話我個case Invisalign go (maximum 40 sets) 就未必做到完美
Full version 估計一年,佢話即係四十幾至五十個sets
我有點猶豫緊揀go 定full version (40 sets vs 4x-50 sets 差$20000)

最主要concern 係因為我天生下排少左隻牙,箍完唔會對到中線,點都唔會完美,所以想箍go 箍返齊隻虎牙算

我想consult 多間先決定揀go 定full version,有冇人知仲有邊個醫生有做Invisalign go??
借post一問

Simle direct club 係咪伏?
唔好意思絲打 請問醫生係咪姓王?
係呀
最後箍得好唔好? 最近consult完考慮中🙏🏻
Ok呀 但箍完夜晚瞓覺要戴retainer
如果唔戴長時間會移位
無得一勞永逸
但記住戴嘅話係keep到嘅
我有係另一個牙醫叫利子傑度箍緊 go版
so far 既experience都唔錯
你都可以去consult下~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞