3060戰況 (5日前新聞)

71 回覆
1 Like 5 Dislike
上外國網見到3060仲有正價現貨 就即係未破到
原來Zotac NA係FB貼mining宣傳圖係有隱含意思
最新消息係 n記自己放咗新嘅 developer driver 出嚟,有限度解放。

同一個 rack 只要唔多過一張 3060就得(ex:3060 + 3070), 其實係變相話佢人知 driver 係可以 繞過限制

#46 條 link 講
https://developer.nvidia.com/cuda/wsl/download
Driver are currently not available - please check back again, thank you.
利申: back up左
實有其他地方down到既, 唔洗驚
即係n記個driver淨係可以每個底板1張3060正常挖ETH
理論上冇礦佬會買1張普通底板插1張卡咁挖,咁樣完全唔化算

大陸YouTube channel
單卡先掘到係好事, 普通用家比左咁多錢買一張卡應該有權full power掘
反而礦佬一個人霸咁多卡, 搞到其他人買唔到, 就應該被阻止
say hi to vm
啱啱朋友試咗 INNO得
實測EVGA上driver就得 直係唔知張CMP可以點賣
都唔個佢有心定玩嘢咁樣流出
inno 3060
都有146w 40mhs唔錯喎
可以tune到60
60應該vram熱爆,40差唔多啦,60TI先好試
好差
30系卡個efficiency起碼過400啦
你係咪set錯野
見到個efficiency好反胃
明顯係stock未tune過
3060ti 上限係60mh
3060 睇vram體質, 46-50係上限
佢應該係STOCK
無SET PL同OC
見REDDIT係106W 48-50MH/S咁上下
我vram都唔敢超太盡 要最少113W先行到滿血48MH
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞