Weathernews Live討論區(2) 恭喜さやっち獲邀做ARIA The CREPUSCOLO舞台挨拶MC

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
冇字幕聽唔明up乜了
やる気MAX
其實點樣度出嚟
Q:地震發生時諗緊d咩
A:遇到緊急情況即時轉認真其他前輩都係咁,無論講緊幾正面既野,一見到畫面,腦海諗起至今既地震經驗,希望將準確既資訊傳達畀大家
Q:關於今次地震對應成日為話題有咩睇法
A:只係好似平時咁做,忽然收到咁多溫暖既留言我都好驚訝
Q:有咩平時就意識到既事
A:平時會意識到天氣幾好,一有地震之類既緊急情況都想盡快傳達正確資訊,保護大家人身安全.
Q:瞬間情報替換係唔係訓練出黎
A:有訓練過,而家會腦內訓練
Q:幾時發生地震最困擾
A:天氣差時發生地震會引發好多自然災害,所以落雨時發生好可怕
Q:轉表情時講緊d咩
A:當時おかえりメール時段,講緊大家有咩想挑戰,有觀眾話自己鍾意捉將棋,於是就開始講將棋
Q:將棋既夢想?
A:王手飛車取り.有好多流派同招式,各有樂趣,而家學緊
Q:開始學將棋既契機係咩
A:契機係三月的獅子呢套動畫
Q:開始做某種野既契機係咪成日都係動畫
A:大概有8成都係.背後推動我既好多時都係動漫.最近睇完流汗吧!健身少女就開始健身,雖然唔係好認真嗰種,但覺得呢個係好機會,就挑戰下
唔知係咪根據氣溫溫度濕度之類,再作落去
個pollen robot個design好正
隙あらば茨城
大丈夫
だいじ=>大事?
唔知係大事演變出黎
好高
因為おさや專登兩晚用茨城県做主題?
youtube 4300
其實d環節既主題同揀d report不時會配合主播既提議或起好
online game
好懷念
岩岩話因為玩楓之谷先練到打字咁快
さやEND
我都係online game練打字
應該好多人都係咁
https://youtu.be/Tv4Dm2nlVfk
Daiso原來有教英文讀音嘅書
佢好似唔係講書,係講Daiso入面d英文字會用假名標示正式英文讀音
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞