[真人真事]Staycation 酒店靈異事件

19 回覆
9 Like 1 Dislike
是咁的琴日同女友訂咗灣X國際 諗住staycation...點知我哋掛住行街睇戲,最後搞到5點鐘先去 check-in,搞完手續上到房太急,我哋兩個都唔記得敲門就入房...一入到去間房有陣臭味,天花板又霉燈光又暗,但都不以為意

Settle 好我哋就叫 Foodpanda 食,等等下外賣諗住開個電視睇下,故事去到呢度都正正常常。外賣到咗之後我就熄電視落 Lobby 拎外賣,食飯其間我哋都係睇iPad,冇再開過個電視睇

食到一半時突然個電視第自己開咗我同女友都以為係機件問題,都冇咩點理,熄咗佢繼續食。但其實我隱約係窗倒影到見到有團黑影...廁所門又自己打開

過多10分鐘,個電視第二次自己開....今次我同女友呆咗,順手又熄翻佢。因為今次個電視唔係開咗咁簡單,佢係自己轉緊台搵緊channel 同自已較緊音量,我哋嚇到即刻熄咗佢,同埋將個 Remote 放係身邊,確保佢唔會再自己開

點知.....個電視機好似shot shot 地咁不停自己開,跳制,忽然好大聲....我大大聲講 你唔好再㩒啦吓,諗住定一定驚,睇下我啲陽氣震住啲污糟野,然後....我哋再狂㩒個熄機制,佢無反應.....今次電視機熄都熄唔到....女友嚇到即刻熄左個總制,我哋都驚到拿拿淋汁野退房

退房個時好心同酒店啲人講聲,電視機好似有啲問題,佢哋都不以為意...純粹分享,大家以後揀酒店小心啲.....同埋真係記得入住前敲下門
試下射篤精落部電視度 用陽氣鎮一鎮佢
你遲in咁冇計
酒店fo都盡量比哂啲正常房客人先 有問題嘅都會最後比
我都試過,半夜開電視
不過唔係香港
嚇到9都縮埋
會唔會好正常
同佢講你呢隻廢鬼, 有三萬黑警有777有習總唔搞係要搞我, 正一廢物.
行善積福好快有得投胎
宜家你覺唔覺有嘢跟住你咁⋯⋯
一陣佢嬲咗 跟我返屋企玩我屋企個電視就仆街
咁又冇 我以為會大病一場 但我同女友都冇咩事 (touchwood)
最尾有冇熄返佢? 好恐怖
咩鬼係最惡?

窮鬼先係最惡

咁諗就唔會驚
實有,仲要一路開大聲,開到一百
迷信成咁

敲門就會無事啦
有無扑埋野先走
3P
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞