想買焗爐 DeLonghi vs panasonic

55 回覆
2 Like 1 Dislike
買delonghi 20L 會唔會好不智
Panasonic 又話溫差大 又好橫好大部
易唔易燶睇爐溫偏差同埋你整咩
始終兩部都係機械式 爐溫一定冇電子咁準
最好自己攞溫度計慢慢調節
至於L數 太細部如果你焗蛋糕或者多幾塊麵包可能就易燶 因太近發熱線
大部發熱均勻啲 一般人多用途嘅話都買30L以上

btw Panasonic MB-H32XX呢個系列係sell性價比 因同價位冇咩大牌子有上下火控溫
最後我老母有部tefal唔用比左我
用左2年無乜大問題
係爐溫爭10度內
同埋上下火有少少差距
睇左kenwood 32L
其實真係幾好
但你個陣有冇比較過kenwood 同panasonic
我見價錢都差唔多 功能都好似
Kenwood 會好過panasonic?
果時上網睇好似話p記冇咁好
睇返原來p記玻璃門雙層
Kenwood得單層
pan記cp超高
但仲要睇火力,有d局爐好大但唔夠力
DeLonghi依幾年變咗港女新寵
香港啲垃圾sales係咁sell依個牌子
主要係水位高,拎貨平
講家電同價位好多都屌打佢
Delonghi攞貨平?
唔識唔好亂講好喎
EO2079 好似得1塊玻璃, 冇隔熱
DeLonghi = kenwood
你個名好熟口面
雙層玻璃門架
Panasonic nh 3203 好似就係唔係好夠火力
大 但係得1500w
但kenwood 爐溫 溫控會唔會好d?
仲未揀到
係 好多功能都有
但又話佢溫控唔得 火力又麻麻?
我覺得麻麻
不過我果部得塊玻璃
雙層玻璃點都好啲
而家決定放棄panasonic 因為睇親都有話佢溫控差 火力低
而家考慮kenwood mom880 同delonghi 20L
點睇
用緊delonghi,用左成十年都未壞
但你係咪買大L 數個d?
Delinghi 32L要1500
覺得太貴
其實20L 夠唔夠
蒸焗爐呢
最想佢壞既電器
永遠都係最可靠
有咩問題
我部kenwood 用咗都兩年幾
新手第一個爐 而且唔係雙層玻
俾唔到乜意見俾你

我刨過吓文
就算同廠同型號 火力都會有啲啲唔同
個火爭啲 焗果陣就用返多少少時間
相反大火咗就較細啲或者縮短時間 (好少見)
焗多咗你就自然會醒水

買個焗爐溫度計
睇吓你輸入既溫度同實際有幾大分別
基本上依啲細爐一般都唔會差好遠
順便睇埋幾耐先上到去你入果個溫度
有錢就梗係買Miele
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞