CFD平台好選擇

14 回覆
0 Like 3 Dislike

想搵個平台係好似Etoro咁買入同賣出都做到
但Etoro 而家唔再受香港人玩
有無巴打有另外既平台介紹???
用mt4/mt5跟住再另外搵劵商
巴打用咩劵商???
可以做到同時HOLD住買入既倉同賣出既倉???
仲玩緊 etoro 不過所有 leverage,CFD 同商品指數乜柒都冇,主要用嚟買英股
用mt5既公司做到
定係其實只係鎖倉?呢個操作其實幾on9,變相你buy sell都要比息
MT5既公司係指......???
等我GOOGLE下先
thanks.
我諗緊如果買哂兩邊, 舉個例
當油價65蚊咁, 同時
買入set 止蝕64.50, 止賺66.50
賣出set 止蝕65.50, 止賺63.50
就可以係大波動既日子賺錢
之前Etoro可以咁做
但而家無得用Etoro, 替代方案係開多個戶口做

岩岩試過用PLUS500 DEMO,
唔係好熟佢個平台
佢似乎會有個訂單價格去食價
變相未必做到兩張單成交到
ig 試過得
而家好似唔得

祝你好運
我印象中,若然mt4咁做會直接變鎖倉?定係平倉?但係mt5係你只要唔right kick平倉,就一直向度
https://www.youtube.com/watch?v=A_SSQhSfY6g
youtube 見到有人咁做, 想睇下work 唔work
當大波動既時候 Etoro 會通殺
Buy 64 l 66 Sell
買同賣既倉位結算價會差好大

假設你買賣都65蚊開倉 之後有大棍
你會同時以66蚊平淡倉同64蚊平好倉

如果過周末Gap up/down既話冇問題
就可能係75平好倉 77平淡倉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞