Citibank轉數快 話要等到聽日辦公時間先會收到 是咪弱智?

142 回覆
39 Like 10 Dislike
Citi好似好多野都有問題, 張Global wallet, 俾BNO VISA FEE又唔得, top up revolut又唔得, 去到英國靠佢真係食得屎
叫轉數慢啦
我citi轉數快去恒生好快喎差唔多即時咁滯
屌,中伏
hold起筆錢,唔即時轉

問又話要2,3日review, 都痴撚線嘅
去英國用花旗
大部分錢已經轉曬做磅,就算係Transferwise borderless, 英磅過英磅都過唔到,唯一做到既係hsbc master world debit top up 去revolut, 不過charges都幾甘,成2.x %
頭先試埋我張hsbc master debit, 用transferwise borderless same currency過revolut一樣得,citi真係廢到一個點
想問下
點解我新增中銀戶口 新增極都唔得嘅
唔知你問銀行

我係渣打轉citi
巴打你一入就新增到?
唔洗係渣打做啲咩?
係丫
渣打無做任何野

所以初時感覺好似好兒戲咁就轉走左啲錢
俾人清倉咪好危險
同名同電話/身分證先setup到eDDA
理論上係安全
因為呢d已經confirm到係同一個人
我前幾日先setup 由mox eDDA出去比citi
每個step mox都彈野同出email提你
幾安全 反而Citibank就選擇性提你
最有問題係開戶呢part
好多野cake住
好似好唔想比你開咁
人地mox 除左份tu 唔靚要批之外真係10分鐘內一take過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞