家姐溝到個醫生, 變到好撚討厭

433 回覆
4081 Like 85 Dislike
家姐一向騎牛搵馬。
日日係交友apps 千挑萬選, 唔高唔match, 唔係專業人士唔match, 住公屋唔match。
好啦,努力過好多次,食過無數次飯,終於,2年後,比佢係交友apps 釣到個醫生,人就開始變到好風騷。

而家, 日日手機不離手, 時時刻刻要覆個醫生。
成日問我: HA 醫生幾錢人工, 有無10萬?
家姐以前對自己瘦好自豪,我就成日笑佢得AA,佢話只要瘦就得。前幾日同我講原來走左去做自然豐胸。

自此,我開始變到好討厭我家姐,莫名奇妙既反感。

今晚,我返黎見到我d衫被佢摷亂曬,先知原來佢已經開始猴住我d靚衫。
每次溝醫生都要著最靚既衫,但佢開始無曬衫出場。於是,就趁我唔係到,將我櫃筒逐格逐格甘摷,逐件逐件衫拎出黎睇。反到黎我成個櫃亂曬。

最令我反感既係佢而家成日低胸外套+黑絲短裙。點解反感? 因為佢見佢本身男朋友都未試過甘著。

以我所知佢份人勁懶。前日竟然攞我d書黎睇,又問我點培養個人修養。平時又偽黃,對時事不問不聞,而家將連登當成自己既"內涵"。

我真係好討厭我而家既家姐。
死臭雞
極品
好快就會比人飛 傾多兩傾點會唔知係扮出嚟
做人唔係嗰個class 點扮都唔係
短線投機 同 長線投資嘅分別
求你快點飛左我家姐
就黎頂唔順佢風騷樣
將連登當成自己內涵
係咪將自己變做雞
為左溝仔而夾硬改變自己,好快會打回原形
只有由心出發,要提高自己既修養,氣質先會由內到外咁散發出黎,你家姐無修養無內涵,就算比佢著你d衫著到花枝招展都好,都只會係金玉其外,敗絮其中
人地醫生一眼就睇穿,建議你家姐多d發掘自己既興趣,學下點樣欣賞自己,咁自卑遲早比人飛
將連登好笑既野變成自己既幽默
將連登既新聞變成自己好留意時事

太了解我家姐
用連登睇新聞係冇問題既,呢度好多人都係咁做
掉轉黎講睇多左新聞係好事
不過差在幾時打回原形咁囉
睇字都覺得乞人憎 我明白您點解討厭佢
No
怕唔怕你家姐見到呢個post
女人係咁
得罪講句
唔怕,佢有時幾蠢
其實佢都on9,一開始唔扮可能唔洗咁辛苦,扮到一世咩?認真有d細微位都會穿崩啦
除左摷亂你啲衫果到其他都搞你唔到咁肉緊做咩
建議你搵個塔塔住個櫃唔好俾佢摷
好多時連醫生個職業都係吹
屌完就走
呀哥家姐細佬細妹呢d物體,對得耐有時佢呼吸都會覺得好討人厭
女人=雞係常識嚟
咁媾到醫生未?上到床?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞