Now:六個歐洲國家已暫停注射阿斯利康疫苖

23 回覆
4 Like 1 Dislike
Fake news
疫苗接種|丹麥暫停使用阿斯利康疫苗14天 南韓容許65歲以上人士接種阿斯利康

https://hk.appledaily.com/international/20210311/KW562ADNMZF53E6HJPHM3QLLGA/

丹麥方面稱另外6個歐洲國家亦停止使用阿斯利康疫苗。
BioNTech/Pfizer又贏
美中和好,反中撚炒哂車#3 -- 回憶小子
https://lih.kg/1891475
佢呢隻引戰狗
阿斯利康疫苗對長者的有效率早前傳出爭議,德國傳媒今年初報道該款疫苗對長者有效率不足10%。雖然阿斯利康立刻反駁,歐盟其後批出阿斯利康疫苗許可時亦指建議所有成人接種,沒有剔除長者,但德、法以至瑞典等多個歐盟國家仍自行施加限制,不建議長者接種阿斯利康疫苗。

直至上月底,英媒引述衞生部門就國內長者接種阿斯利康疫苗的初步研究結果,證實阿斯利康疫苗對長者的保護率高於70%,重病預防率更逾80%。德國、法國不久後便相繼修訂指引,其中德國准許所有65歲以上人士接種阿斯利康,法國則把接種阿斯利康年齡上限由65歲提高至75歲。意大利、希臘、葡萄牙等歐盟國家亦已放寬長者接種阿斯利康限制。
係香港 科興話哂事
d伎倆同#292292一樣
阿斯利康係邊間?科興改名之後個間?

冇留意
AstraZeneca

CCToy力捧果支疫苗
同一個老細

會唔會入強生?
牛津大學研究嘅 崇英撚力推嘅疫苗
蝧國佬靠害
打科興lor
會唔會係歐盟買唔夠(太遲買)就寧願唔打,費事被人屌辨事不力
牛津呢支保護性係無biontech咁好

但平啲易運送
人地文明大國
D疫苗得就打,唔得就停
你估好似你個支那仔國家咁要迫人打, 打死人又唔認疫苗有問題咩
話時話,你打左科興未呀5毛狗
點解要暫停科興
藍友想死唔比佢死?
On9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞