入嚟講兩句 想時間快啲過 (34)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
正常,唔飲咖啡搞唔掂
今日瞓醒諗咗一諗佢,都無再諗落去
飲杯午後啡
好開始!
唔飲得啡
點解?咖啡因敏感?
我每日都1-2杯
Long D左四年,
從來都唔會發佢脾氣/責怪佢/埋怨佢。
Long d每個假期都會返嚟陪佢,一年有2/3時間係香港。
係外國日頭(hk夜晚)留係屋企每日skype佢。
佢鬧情緒雖然有時我唔理解,但係一定會陪住佢。
佢講既每一樣希望我做到既細節我都好努力做好。
佢既情緒感受我都好努力嘗試理解同照顧佢。
平時周不時買佢鍾意食既嘢帶比佢。
平時接送/行街逐間逐間陪佢行幾耐都唔會有怨言。
佢凌晨四五點飲醉打比我我即刻出去車佢返屋企。
成日同佢談及理想,以後組建家庭一齊行落去。呢啲唔係空口說白話,我好努力讀書搵到好好前景而又可以有自己life既工就係為左可以比到安穩生活佢又有時間陪伴我地既家。
平時佢生活上讀書上有任何問題徬徨無助我都係佢身邊幫佢解決問題。

總之作為一個男朋友,我自問真係好盡力。我悔恨既係冇好好正視佢提出話性格好唔同呢個問題,自以為只要有愛就可以透過相處慢慢解決。以致於佢同我相處因為我唔理解佢諗法而覺得唔開心,堆積到而家最後令到佢決定走。
佢覺得呢個問題當下需要解決但我覺得攤長睇總會夾到相處之道呢個分歧已經係一個我當初唔能夠理解到問題。我真係好恨自己。
飲親都肚痛
絕對認同你好盡責
但你會不會當左這些係工作,令到你的愛超越唔到性格不同
好嘢嚟喎 通便
我只係盡力做好男朋友既工作。
佢指既係看待我地之間既問題既諗法,對於解決呢度問題既態度,去到我內向佢外向呢啲性格唔同都有。
具體例子就係,當佢提出佢因為我地一內向一外向同埋冇共同興趣而唔開心既時候,我就覺得呢個問題冇乜逼切性因為呢啲可以慢慢搵慢慢解決。而佢就因為覺得逼切同埋我唔理解佢呢個諗法而唔開心。
肚痛但係通唔到便嗰吓慘
絕對唔係當係工作職責。而係我見到佢諗起佢嗰陣就好想做好多嘢愛錫佢令佢開心幸福。
hi alli am back
佢有咩興趣?你冇跟佢興趣去?
關係就係咁架啦努力付出努力維繫 只要有其中一方一句說話就可以結束
後悔定怪責已經無用 只要你珍惜過就可以放低
hug
收工
佢同我講希望我搵到一個更適合我比佢更好既女仔。但我對好既定義好狹窄,就係只有佢。。。
放手啦巴打
聽到都覺得好sad希望你可早日行出失戀的陰霾
有時唔係自己唔夠好 但對方唔想都無計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞