女仔係咪畀唔鍾意嘅人鍾意就會覺得驚

273 回覆
381 Like 14 Dislike
想請教吓各位絲打畀啲自己冇好感嘅人鍾意係咪會覺得驚?除咗驚之外仲會有啲咩感覺?
同埋你哋覺得驚係因為啲咩原因?

有個鍾意咗好耐嘅女仔,之前相處都好似普通朋友咁冇乜特別,但係自從明示完之後對方就明顯變到有意迴避咁

我都明白通常去到呢步冇feel之後都好難會再有feel應該要move on,但係由細到大都未遇過一個令自己咁心動嘅人,唔想咁輕易放棄

所以想上嚟徵詢吓各位絲打點解畀人鍾意會覺得驚?睇吓有冇得對症下藥睇吓係因為啲咩原因驚親人,想消除/減低返對方嘅恐懼感先

利申毒撚但係應該唔算係痴線毒撚
深明毒撚最忌有自信
所以冇chur人驚住人哋會覺得自己煩/嚇親人哋
知道感情勉強唔嚟,所以付出過啲咩都冇求過任何回報,只要可以令到佢開心我就開心

亦都冇買奶茶拎去人哋屋企送畀人
但係都唔知點解會令到對方覺得驚
太纏身?

若即若離番啲啦,到佢見到明顯係你避佢(當然唔可以避到佢唔知你避佢啦),佢就唔會再避你
你樣唔樣衰先
「付出過啲咩都冇求過任何回報」
咁應該係你做左某d野嚇親人
人地避你就要醒水
同埋已經消除唔到對你既反感
Too long but read

簡單講,9成半女仔有feel 就唔洗送奶茶都冧你

Your face your fate 真係中9成
其餘嘅睇你有無才華有無錢

有無留意點著衫換髮型先
死chur 無用
不如next
以前試過到你一樣case 最後都係冇彎轉 被收皮

唔一定係驚你/憎咗你
只係驚繼續對你好/同你friend會比假希望你
我係會劃清界線等對方知道冇機會
你明示完重打算做朋友
可以同隔離post一齊討論

搵到個令自己心動嘅人的確係好幸福嘅事
但係如果最後都係追唔到嘅話我諗就會變咗最遺憾/痛苦嘅事

人生入面鍾意過三個女仔,但係鍾意之前嗰兩個嗰陣都冇試過有呢種心動嘅感覺,就算佢無意中嘅一舉一動都會搞到我諗好多嘢,只要有pm佢傾過兩句嗰日都可以開心成日,同埋有動力會為佢而改變同improve自己
真係憎你應該會 block 左你
只不過佢覺得唔岩 feel 咪避你
應該唔係
樣衰
同八兩金有得揮
驚比錯signal 唔敢接受你既一切好意
唔想收兵 令你知道自己冇機就係冇機
通常都係驚比錯signal 你,或者唔知應該點面對同同你相處
你自問鐘意人地d咩?
如果本身兩個人冇咩深入交流
比佢知道你明顯只係被外在吸引到
佢更加唔會考慮接受你既表白
因為會覺得呢種感情好膚淺

如果係本身係fd變有好感
咁可能佢係驚冇左個fd
亦怕做左任何野令你get錯
明示完避你就收皮喇
唔係你想唔放棄,而係你越唔放棄越冇機會
當你表白一刻你成功率已經無限地接近0

Go the fucking move on la
起碼你知呢刻你吸引唔到佢
咪改頭換面試下 畢竟拍拖教係睇條件
撚有咁多真愛咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞