【劇透集中討論區】 Shin-Evangelion 3.0+1.0 新世紀福音戰士 劇場版: 終

1001 回覆
32 Like 5 Dislike
eva d角色咁少,我淨係睇過TV 一兩次都估到劍劍係真嗣兩個fd其中一個
其實到時一樣會屌
我就咗睇劇透對套戲期望係大左嘅
到時上會追不過應該就唔會再買明日香figure
到底有幾多人崩壞左
有無解釋點解揸過eva就唔會老
睇完劇透我唔明碇生碇太係喺邊個世界,係生定死
望住明日香figure就諗起阿劍介學生look望住我笑咁
等左14年, 我係唔會介意咩CP唔CP
但求2個半鐘可以解得晒之前所有伏筆我就ok
我重諗緊好唔好封印之前個D
應該留左係個負宇宙入面?
唔理啦 似係成左神在天之靈睇住真嗣
認下啲飛機係咩model
呢套又係極品
男主同男二打餐死,最後一個踎監,一個冇左隻眼,個公主嫁左第二個
屍橫遍野, 重要多數係中佬
餐飯最後都係要走數,呢點好SAD
唔洗諗咁多,又要過左14年但又唔想大改明日香人設比人屌咪求其諗左個原因出黎
https://tieba.baidu.com/p/7252855918?see_lz=1&pn=1
接著就到了我們渚薫大神的安排環節了

到了他的時候畫面出現了所有版本里,真嗣和渚薫見面的幾個地方和舊版渚薫一開始出現的那個地方

然後渚薫說
"我一次又一次的遇見了你,一次又一次的沒能成功給你幸福“
之類的話

然後鏡頭轉到月球
出現了在【序】中渚薫從棺材裡起身的鏡頭

昨天我重看了【序】清楚的記著渚薫在那說了句,
(真嗣君)你依舊沒變,依然是第三個(兒童)
(我是這麼理解的↑錯了別打我~)

然後繼續回到鏡頭轉到月球
出現了在【序】中渚薫從棺材裡起身的鏡頭
大家在【序】裡都看到了左邊有幾個開過的棺材,右邊有幾個沒開的棺材
(左右開和沒開我可能記錯,但問題不大)

當初大家預計棺材裡面躺著的是來地球戰鬥的怪獸使徒們

但是其不是哦~

在那個月球表面

其實

渚薫所在的那個地方,是一個(看不到邊際的)圓環狀

對,你猜對了

那樣的棺材有幾十個幾百個圍成一個圈
(導演的寓意是莫比烏斯般的無限循【環】吧)

渚薫就一次又一次的重裡面起來去努力給真嗣君帶去幸福
頭翅比狗屌

睇完
派膠
如果你有睇TV版, 你就會知道
劍介有同真嗣玩過野戰遊戲
同埋佢老豆收到風4號機消失, 同知道3號機黎日本

設定大概就係中度機械宅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞