[最終回倒數2] 進擊的巨人漫畫討論 - 138話(3) Don’t give me hope

1001 回覆
37 Like 4 Dislike
因為ON鳩打戲無野好討論

其實今集係好過137,有返內容,真係估唔到反cup左膠團變巨人
剩番一集定兩集
根本成個馬萊篇都唔知艾倫真正目的係想點
等到最後一話應該會寫掛
真,反而睇完呢話先覺得有轉機,之前個勢點睇都係爛尾feel
139 進擊的巨人end
140 進擊的巨人·解 連載start
falcon 動畫追加果幕?
其實你係咪太沉醉於艾希所以先至咁難接受今集
1. 艾人:wfc全人類,聖母團拎艾人黎較飛,殺埋真正艾族英族艾倫喎
2. Who knows? check唔到
3. 就係艾倫講既運氣,只要有死淨種臥薪嘗膽,艾族都係逃唔過仇恨循環
呢點你啱,根本無伏筆講過,除非話發夢就係伏筆,但噉就中咗循環論證
兼且我唔覺創哥會淪落到玩我呢種文字遊戲,但我實在諗唔出其他猜想嘅人格會係合理
唔記得幾多年前創哥話兩年內完,跟住開咗馬萊篇,唔通又重施故技
或者你既期望太高,我唔覺得最後要再帶出啲乜嘢意義,解釋完就可以收檔啦,平行時空又唔係完全冇鋪墊
可能之前睇過啲ptt文講過類似平行時空嘅理論,而家反而接受到
咪話伏筆囉,伏筆會自己解自己架咩
果幕係講緊其他持有者都有相似經驗
138話先黎新設定?
咩記憶碎片,米卡沙外傳嗰隻蝴蝶已經係啦
104隊除左係反巨人兵器之外
仲有咩貢獻到
冰爆石搶仲快拎到
你同我諗到同一樣野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞