放射天團五堅情!娛百狼人殺 & 叮咚五堅情討論(236)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
所以佢之後就要犧牲等大狼隱?
其實澤仔第一輪見倒九叔舉場外黑係咪就應該要估倒九叔係莫甘娜
澤仔第一輪就應該出失敗做高九叔身份好過出成功自己隱
今集大大同雨婷票形都一樣
應該點樣估敏林?
所以大狼應該出不同意暗示身份?
鋒澤真係好撚廢.....狼人同阿瓦隆d發言都好尷尬.....
仲衰過d新手...
睇返呢度個個都覺得牙晉好爆梅林
但人地3狼一致揀雨婷

其實我覺得唔係真係咁易估
不過我地有視角就無得參與啦..

牙晉果round其實派錯一個都可以過到
派中哂,或者派錯一個
其實都唔係真係咁爆梅林姐

同埋佢後面扮懷疑思佳唔小心fake左卜心
搞到少左個梅林候選人
不過思佳票型真係怪到唔開視角好易打佢定狼
我淨係知莫甘娜正常要打倒鈎呃派西

派西視角知道A/B,一個梅林一個莫甘娜
A如果保B/派B出任務,派西就會覺得A係莫金娜
因為如果A係梅林,A一定知道B係壞唔會保B/派B出任務
有啲似狼人殺保人果個身份低啲嘅邏輯

所以正常莫金娜要打倒鈎,因為佢唔小心保咗梅林,派西視角就會分到梅林/莫金娜
我發現睇咗咁多集都唔係好知點玩
定其實係唔應該睇娛百學
雨婷正到
我睇咗兩集都係未清楚點玩
同埋我睇極都睇唔明其實刺客個作用喺邊
既然最後都係一齊捉梅林
我覺得Avalon要實戰先會識玩 因為睇娛百你一句我一句咁好難學
我而家就咁睇覺得avalon仲難過狼殺
我都覺
自己做局外人係度諗都搞唔掂幾時出圈出叉先唔會賣視覺 同埋點表水 好蠢
所以九叔講得對嗎?
3人2狼局
大狼、小狼應同意
中狼應不同意
我都覺
狼殺起碼預言家可以跳出黎
但Avalon既梅林又要隱
做平民真係好易暈咁
做好人好難唔爆水
睇票型真係要啲時間理解下
今集五宿好撚好笑
比九叔個海豚音嚇親
比小九仲要高嘅音 今日佢個頭都好妹妹 奶到
難呀如果冇上帝視角應該好暈
而家有視角就覺得澤賴都爆
希望九叔同大家補下習 之後會好睇啲
其實梅林晉兩次都好彩(係咪水晶之呼吸)
都係由平民荳雨兩個MVP 神點中
九叔今次已經懷疑 下次一定會睇穿佢喇
梅林要靠投票俾暗示
好人都要靠投票cover梅林
好人壞人都要睇票型揾梅林
但係呢幾場入面係得零九識咁玩
可能得佢有玩開
但頭先卜心應唔應該爆自己係派西
大愛呢個樣
嗡鼻好正
未睇今集 睇到你哋講完同yt 留言即刻唔想睇
睇嚟同上一集龍女完全唔知隻game 玩緊咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞