根本Pizza加菠蘿就好好食

288 回覆
2938 Like 1160 Dislike
咪就係 我又唔係意大利人 理撚佢哋點 自己覺得好食咪得
菠蘿=垃圾 單獨食都係
好撚難食狗也不屌
食pizza唔食菠蘿果d都係傻鳩黎
乾爭爭既餅底 加 濕濕地既菠蘿好match wor
意大利人的禁忌
好好食
我寧願個pizza唔好加橄欖好過
加唔加菠蘿好!唔好食藍店呀!
https://www.instagram.com/p/CL6s_c9lZKG/?igshid=lzxbzm318wpz
我去意大利都自己帶個菠蘿加落去食
有講過唔好食咩
有冇人分享好食嘅pizza黃店
已經係異食癖
係尊嚴問題,意大利人睇食物睇得好重要,係一個文化既承傳,一旦接受咗其他外來文化入侵,慢慢同化同全世界一樣,意大利文化就會消失,咁樣會好危險。

就好似平時打字講嘢用大陸term咁,係好方便,唔洗用腦,又可以就班大陸台灣佬,著數多多。但自己本士語言就會慢慢消失咁。
拎一盒去俾錢會唔會出事
細個食PIZZA會撩走晒D蔬菜 (青椒/紅椒/洋蔥/菠蘿等)
到而家就只係走菠蘿 , 菠蘿就咁食仲好食
覺得好食 但比意大利fd屌到仆街
你真係食屎大
食靚pizza根本唔會油膩
我係義大利食自己隊兩個唔係問題
仲要加一款完全唔搭嘅野落去
本身pizza就剩係得芝士同番茄醬
好少有鹹食係上面
定你食慣Pizza Hut基本上唔係真pizza
呢個時候個pizza因為番茄醬已經提供一定酸味
你再放幾粒菠蘿上去令到成個pizza非常詭異
又掩蓋左個種靚芝士香味
仲要搞到成個pizza濕晒 食屎大
細細個已經唔中意
唔係跟風話唔中意
菠蘿大軍 salute
Jacomax 上環
我覺得唔關正唔正宗事 加左真係唔好食 酸酸甜甜好唔夾
不過各有各食法啦
入咩侵,而家又唔係喺意大利食菠蘿pizza,唔通日式咖哩又文化入侵緊印度?
根本意大利有名叫歐洲支那,一定要全世界就佢嗰套至啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞