未真係出嚟做野已經覺得好大壓力

25 回覆
4 Like 3 Dislike
細到大我都冇得自己冇得一間房,細個銀包零用得果千零蚊,佢同啲friend出街冇錢就上我張床打開我銀包到偷錢,基本上細個冇戶口真係狂比佢偷錢,而家就嚟讀完hd有時要返下工,但就成日大大聲煲劇講野嘈住我 又開成日開我們都唔知點訓,佢冇四五點 唔訓,唔通我要陪佢四五點先唔訓,佢自己乜都唔洗做,之前搞到我失眠幾個月,唉真係怕之後頂唔順
「佢」喺邊個?
我家姐,我男仔但仲同緊家姐訓,屋企住好多人,所以老豆係咁安排我冇得話事
努力儲錢
遲啲出嚟做嘢可以快啲搬出去
有d明白樓主
我都冇房 私人空間真係好重要

Btw 你家姐咁樣唔撚掂 點都要同佢請掂數
要強硬d 冇理由可以咁
打段字都1999
你最應該擔心係你既表達能力
係香港唔識講野, 到時你搵工就知味道
保證你到時既壓力係依家100倍
唯有係咁啦,屋企人又唔正視呢個問題
洗唔洗咁,我唔想咁高調講邊個啫
我有講過啊但通常過幾日又繼續大大聲嘈我,完全當我不存在
行動升級
爭氣啲 搵到錢自己搬出去
但我仲讀緊書今年last yr 學費都係自已之前返parttime草既,冇叫老豆比,我都只係想要安靜嘅空間,從來都冇要求過乜
巴打如果你有女嘅話不如夾錢平平哋租間劏房for爆房同瞓教仲好啦而家呢個環境咁搞法遲早人都癲
而家冇啦,但細個嘅時候真係好瘋狂搞到我銀包一毫子都冇,而家係成日嘈住我啫,細個小學就話冇問題 但而家真係不了會精神疾病
叫條八婆戴耳機啦 屌 一啲同理心都冇 呢啲柒頭碌撚 真係唔屌唔鬆化
見你完全冇私人空間都feel到勁壓逼,而且重要冇覺好訓真係勁大壓力。有冇同父母傾過有冇解決方法?
我屋企係七人家庭幾百呎,本來間房已經夠細但佢仲要唔帶耳筒睇戲睇綜藝,有同過父母傾,佢最多都叫佢靜啲,但有鬼用咩
如果改變唔到佢既,有冇可能用另一d方法幫下你自己呀,例如真係帶下耳塞/眼罩呀,最少令到你唔洗連覺都訓唔到?
耳塞冇用我試過啦,眼罩屋企有個最大問題係全家人都好鍾意成日開人門出出入入,放假就入埋嚟吹水,真係咁大個人都唔化
你家姐靚唔靚? 幾多歲先?
唔想高調講咪寫屋企人
你咪同佢鬥癲囉
你試吓係房開大喇叭打飛機睇吓會點
咁其實呢樣野都涉及到你私人空間同私隱問題,相信你屋企人都會有d私人唔想比人知,會唔會可以用返同樣觀點同佢地傾下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞