求指教 無線滑鼠連線問題

25 回覆
0 Like 1 Dislike
新手求教,本身用緊Logitech G304,平時用個滑鼠嘅時候,佢會一段一段咁郁,而唔係好平滑咁郁,本身以為個滑鼠有問題,買左另一個新嘅滑鼠都有同樣問題,有無巴打知道點解決
mac機?
reboot
普通砌機電腦
你意思重裝windows?
Mousepad問題
試吓將mouse放去第二個位再用
係唔係同receiver 太遠/隔左幾層層板?
真心? 佢係一時正常一時唔正常
試下啦
部主機放枱底,中間隔左一個櫃渣
reboot大廈總制
用緊G304完全冇問題
同之前隻有線一樣咁smooth
我買多左隻新嘅返泥先發現原來唔係隻mouse問題我都覺得G304 好好用
係未插機箱定係其他usb hub?
個接收器有無試下直接插底板usb位?
插USB2.0 (即係唔好用藍色USB PORT)

唔得先去買條

拉上枱面收
依家都係插緊機箱 番去試下插底板先thanks
Thanks 巴打,返去試完唔得我諗呢個都係唯一解決辦法
我mouse都換過幾隻,都解決唔到
插咩USB位都係一樣
通常都係上網睇片果時就正常一打機就會開始不受控制
1. too close to router may interfere with ur mouse signal
2. mouse lod too low
3. mouse usb receiver too far away
4. mousepad surface not compatible with ur mouse sensor
reboot 都唔識
假膠?
Router放左係主機上面會唔會就係因為咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞