香港腳用咩藥好

12 回覆
2 Like 1 Dislike
唔知係咪太遲發現既關係
頭1,2年以為普通痕 用萬秀雷敦薄荷膏就搞店左
之後第3年又黎就覺得似係香港腳就轉藥
樂膚舒7日噴劑同7日膏 過左半年都係唔得
腳癬靈 佢話3劑搞店 我用左6劑 過左半年都係唔得唔知有冇用錯方法

有冇人有推介咩藥好
愛膚堅其實有冇人用過?搵返之前D post都唔見有人講 淨係識佢講廣告
樂膚舒once 真係1次搞店?次次都冇貨 我先買噴同膏
癬斷清 好似新野? 見開日本D藥都係幾個月療程 呢隻7日
而家諗緊呢3隻藥 邊隻好D?定有其他藥
食fluconazole
好似要醫生開? 之前問過 診金唔包藥都400$ 同埋預約要3個月後先有位
如果外用唔得既話 內服真係最後選擇
我自己之前應該被屋企人老人家傳染到
果陣google見啲人推薦 足光散
於是買咗嚟試 浸左幾日好似真係好返晒咁
浸完之後好似多咗層皮 定脫皮 換皮咁

我之後搬咗屋 無同屋企老人家住 都無復發過
不過都好幾年前嘅事了 我係淘寶買的 大陸野
我係甩皮+水泡型 印象中好似唔知邊種香港腳不適宜用?
你可以上網研究下 睇下會唔會試下?
話說之前就係間間藥房都冇足光散先轉腳癬靈
如果真係有用咁就試下
普通診所仔會唔會有呢隻藥?汗斑成身都係外用藥水都冇用
屌! 用愛膚堅啦!
睇左醫生未 你又知係香港腳
睇醫生吧啦
真菌感染如果嚴重係要內外一齊搞
一陣你隻係有抗藥性 自己亂用藥仲大獲
之前唔知係咪香港腳 屋企人叫我試下浸白醋 每日沖完涼後浸五分鐘 日日浸 持續幾個星期後無再痕癢同有異味
浸汕頭米醋,浸到成個腳底就得。大概每晚浸4個字到半個鐘,浸完唔洗沖水,抹乾佢就得。試下浸一個禮拜睇下點,阿媽以前有香港腳都係靠呢個方法好返。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞