人生第一條女 求$15000打機list

44 回覆
0 Like 45 Dislike
3070都賣緊8000
Cooler 牛
750w 有邊隻比價好🙏🏻
Budget 先
Fap/seasonic /corsair /msi
建議用番intel一係自砌,一係黃金
性價比高就得
AMD真係唔掂?
無信仰 但見呢排多人推介AMD
打game會彈,好似係粒u bug
agger
如果真係要砌我會等3月中至尾 intel 11代
再用佢個內置display玩住先
等d display card個價正常返先出張靚既黎打3A大作
呢個係,我新amd用家探索緊,仲諗緊down 唔down 埋ryzen master, 上次手動超跳左
唔該巴打 我都係度定條list 等緊個價低返小小先入手
10700kf 配 msi meg z490 unify +3080點睇? 睇實測10700k oc5.1Ghz後打機fps甚至比5800x高2%左右,而且溫度仲低過唔超嘅5800x
Pcie4.0睇實測都係無乜快到,黎緊個directstorage無可能pcie4 exclusive,resizable bar又食到,平成千又唔洗驚bug
應該冇咩問題
11代流出黎打機都未必好過10代, 用電又大
Z590更加貴到離譜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞