日本Being系音樂討論區4

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
我估因為柯南有一定fans base撐起實體商品發行
仲要第1000集喎
恭喜麻衣兩個榜 (DVD+音樂DVD)都拎週冠, 銷量6,972張
(音樂DVD+BD) 綜合榜就得週亞, 冠軍係GLAY

其實6,972張的銷量, 如果係單曲週榜已經可以入到TOP 10, 拎週榜第八
不過Being真係好驚麻衣斷全單曲TOP 10紀錄
唉, 個勢好似好勁都唔過一萬...以後條路好難行
除非好似2019 雙A 單同柯南合作
咁銷情會好好多

但Being點解對麻衣咁冇信心
其實呢個銷量, 就咁單曲形式已經入到TOP 10
WANDS 好勁呀, 新單曲冇TIE UP , 首日都季軍, 4,880張
KEEP住個走勢就可以
件衫真係幾靚, 我好滿意!!!!!!
冬天可以著出街都得
冇買
新單曲唔錯喎 可以支持下
麻麻,本身都少買single,等album
Brand New Love呢首歌真心正
個曲好搶加姐姐填詞

上原大史唱得好放,豁出去
估唔到WANDS冇TIEUP都咁好賣
https://news.yahoo.co.jp/articles/3358e41e3ba91f24f75eb3835e5a1acedebd8e80

麻衣對上次拎DVD榜週冠, 已經係2004年的Mai Kuraki Clip Live Selection My Reflection

好感動
今日第五
今日11位
估唔到原來咁耐...
日本啲網友其實心水都好清...
亮點係,
呢位網友其實講野好中立、理性
就算我係粉我都覺得好啱...
但係, 大家可以望下啲DISLIKE...
佢大概解釋出DVD上chart會較有利
如果同第一張大碟比較,而家麻衣唔係咁賣得
所以就有呢種對策
如果出single, 應該拎唔到1位

其實真係非常合理
就算姐姐在生再出single, 我都相信會好困難
始終年代真係唔同左...不得不讚宇多田光勁, 咁多年都仲咁紅
今日15位
今日11位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞