peak design 撚 同我入一入嚟

66 回覆
0 Like 18 Dislike
有冇巴打用過 peak design everyday 6l, 3l ?

https://www.peakdesign.com/products/everyday-sling

裝 a73 加支tarmon 28280 夠唔夠裝? 多咗嘅位可以放咩?
同價位除咗billingham 有咩對手?

Thx 巴打 腸油一個月
我用緊6L

之前裝A7 II + batis 25, Tamron 28-75
加多支i60閃燈都仲得
而家換左a7c
係未28200?巴打好似打錯左
睇嚟 3l 可能都夠

巴打影咩多?

兩個靚仔
3L裝到
A7R3連24GM + 85GM/1635GM
但機身一定唔可以連85GM/1635GM 再隔離放24GM咁

個袋柒唔柒其實?
個袋長度夠唔夠a7 機駁鏡 ?
同埋巴打你個情況仲有冇空位淨?
以前5L 裝到a7iii + 1635z + 85gm
依家6L仲可以袋多啲啲,但會迫爆
無位淨,可以叫岩岩好用到盡。
係袋入面個pocket可以放支鏡頭筆/放多粒電咁
如果一機三鏡買backpack 30L 好唔好?canon 1DX MARK II + 24-70f2.8 + 70-200 f2.8 + 100-400 , 同埋可能會放件外套咁樣。

30L 夠唔夠?應該駛唔駛買travel backpack 50L?
30L我覺得就唔係好夠用喇
Travel砌大中小Cube彈性好多
我試過一機三鏡+兩套衫+腳架+手提電腦就咁揹去日本影相係夠用不過20幾kg
用緊5L 建議你買6L
否則裝完機鏡裝多少少野都好迫
單肩咩重撚到仆街
30l 夠唔夠放埋航拍? Mavic pro1
fyi
6l 試過a7r3+70200gm放得落
拎出黎都輕鬆
啱啱出嗰陣覺得都ok
買完用落愈睇愈柒可能龍友味太重

另外就算話3L夠裝你一機一鏡都建議買6L
可能未來你會想一機+1 standard zoom + 一兩支細prime呢, 預鬆啲好, 6L擺屋企唔阻得幾多掟
同埋6L可以掛腳架響袋底, 印象中3L唔得
建議你買大一格,預太fit既好快會後悔
只要你想擺多支鏡,或者少少雜物就會好頭痕

利申過來人 peak design 5L+10L+15L
唔知幾時peak design變左龍友指標

但佢個ECO system對攝影師黎講真係好好用好就手
自己都有wandrd backpack duo不過影相黎講都係peak design岩自己d
佢哋個capture真係好好用
仲有啲straps個anchors快拆設計好正
個快拆扣用落無反其實大左d
可以改細少少就fit晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞