《安心出行》實在係香港之光,在世界各地都咁受歡迎

593 回覆
3255 Like 14 Dislike
安心出行都要刷榜呀?
靜啦!!俾大家打下飛機啦
一帶一路 x 安心出行
push
衝出香港
wakanda forever
啱啱試完
(tldr: 你就咁開一次vpn唔會令你轉到地區)

依家轉地區嘅流程:
1 開vpn去目標國家
2 打開play store個app
3 某一個位會問你想唔想轉地區 (我估係佢check到你現時ip同你本身個地區唔同就會問你),同埋會提你最多一年一次
4 如果想轉,你要set up個新profile,最少要登記一個畀錢方法(信用卡/paypal)
5 佢話最耐要搞48小時,但係我一撳ok就即刻見到日本app,可能只係部份function耐啲
6 轉咗地區之後,唔理你ip喺邊都會照show嗰個地區 (所以之後無論開唔開vpn/物理上去咗咩國家都唔影響個地區)

結論: 你就咁開一次vpn唔會令你轉到地區

至於個地區係幾時開始set我就唔清楚
睇下有冇其它人幫手補充
例如開account嘅時候已經用vpn係咪就會set到地區之類
利害了
70億人民共同願望
鬼咩畀人斷到正仲點駁
唯有成班人出嚟 spin 囉
目前「安心出行」app 在世界各地的 Play Store 下載排名,由 2021 年 2 月 15 日至 2021 年 2 月 22 日,穩佔第一位的國家及地區包括(數據:2021 年 2 月 21 日,北美東部時區晚上 10 時,來源 https://appfigures.com/reports/ranking,要登入才能看到):

⭐️「安心出行 LeaveHomeSafe」下載量排名 *第一位* 的國家及地區分別有:⭐️

🇦🇬 Antigua And Barbuda(安提瓜和巴布達)
🇧🇸 Bahamas(巴哈馬)
🇧🇿 Belize(伯利茲)
🇧🇲 Bermuda(百幕達)
🇻🇬 British Virgin Islands(英屬維珍群島)
🇨🇻 Cape Verde(佛得角)
🇰🇾 Cayman Islands(開曼群島)
🇨🇳 China(中國)
🇫🇯 Fiji(斐濟)
🇬🇼 Guinea-bissau(幾內亞比紹)
🇭🇰 Hong Kong(香港)
🇮🇸 Iceland(冰島)
🇲🇴 Macao(澳門)
🇫🇲 Micronesia(密克羅尼西亞)
🇳🇪 Niger(尼日爾)
🇵🇬 Papua New Guinea(巴布亞新幾內亞)
🇸🇧 Solomon Islands(所羅門群島)
🇹🇨 Turks and Caicos(特克斯和凱科斯群島)

https://www.facebook.com/2007814566118012/posts/3137814919784632/?d=n
肉酸
btw Appfigures 可以入 Top Apps 個 Page 睇, 唔使登入㗎
https://appfigures.com/top-apps/google-play/antigua-and-barbuda/health-and-fitness
樓主可以pin this
係外國既香港人裝嚟托呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞