TV動畫 五等分の花嫁 第2期 (2)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
最尾好怪咁,明明四葉成日都路人feel咁
五月最正
冇野追了
4=春狗老婆,路人啲is正常
得一秒喘氣聲咋喎ching
夠聽得出係佐倉綾音啦
動畫黨想問大家點解會咁憎四葉?
佢性格幾好呀
係劇情上好似少d戲份?
利申: 大概知道結局
下一季
啱呀 論聲 佐倉把聲真係好撚正
因為跟左我
咁贏=四葉依家咁end
自己睇漫畫啦,動畫cut完你feel唔到唔奇
總之就係:
煽動一花犯錯,直接宣佈死刑。

睇二三互片,見三玖弱勢就幫手去維持個戰力平衡,搞到風狗心煩。

自己就扮晒單純天真可憐治愈系,對外出盡力誘導對手自爆,自己就癡埋去靜靜雞加好感(e.g. 選班長,感謝日e d)。平時扮晒野唔參戰,但機會一到就積極進攻(奶蛋糕、膝枕表白再收返),e種打遊擊方法,又可以令風狗心動又無黨爭種反感。最後到左計劃外嘅竹林彈出黎先忍唔住露出本性,警告佢唔好插手。

又叫個最單純嘅五月扮零奈,點解唔自己扮或者叫其他?因為其他人入晒場,零奈身份等如助攻。點解搵五月?因為佢d戲屎,四葉自己又扮晒野唔識零奈,咁風狗就估到大零奈係扮出黎,進而對d黨爭同扮黎扮去更加反感。同埋利用五月等佢幫自己做打手,因為五月遲鈍加做打手嘅緣故,到最後先發現自己對風狗有好感,又少一個對手,一石三鳥。

總之e個碧池做d野都係精心計算過。
仲有漫畫後面講明為左突顯自己與別不同,所以想將其他姐妹踩係腳底。不過自己讀書唔好,係最差嗰個所以灰機冇晒自信,你見佢而家咁可憐就係因為踩唔低班姐妺。
所以急於要攻略風太郎,佢唔止要得到風狗,佢仲要班姐妺認輸。所以最後幾話你會見到佢周圍搵輸家鞭屍,要佢地輸得心服口服。
Allauh Akbar
我以前睇漫畫果陣我同你嘅諗法一樣

遲啲動畫做埋漫畫後續嘅時候你同漫畫三玖黨一樣暴怒
1. 風太郎揀四葉嘅理由對讀者說服力不足
前面亦冇風太郎嘅心理描寫,讀者唔知風幾時開始鍾意佢
結果搞到表白一段差唔多對所有人都適用

2. 相對於有明確表白嘅一二三,四一直都冇
唔明點解偏要揀佢

3. 四嘅立場一直都係選擇退讓
表白之後企硬嘅作風毀形象亦有點多餘

4. 其他姐妹有多啲比較浪漫嘅舉動
然而四葉回多數都係賣慘情
唔係個個都受

5. 平均除開都有80%讀者唔係四葉黨
Good answer
好L詳細
知道咗結局再睇返今集鐘吻
漫畫話四葉衝埋去係想風太郎認得佢
但係個行為就好似想強吻風咁。
再加上佢口口聲話冇資格同風太郎做情侶
但又暗地裡搞埋咁多嘢。
之後風太郎又話從kiss一刻開始覺得新娘係特別。
但係其實佢到結婚嗰日都唔知係邊個嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞