唔知而家小草做緊啲咩呢

196 回覆
164 Like 11 Dislike
友誼波
啲咁嘅人冷血
何文田係罪犯天堂
唔洗太認真 同啲"我朋友個朋友"一樣
There好撚猛料㗎

唔好再講
驚出事
返回香港機場個張嘛
無手扣
佢肯定係淫底
可能係
記到亂曬籠
佢個nickname 係來自佢把頭髮?
藍你老母

人地佔中已經出黎上埋報紙
在Henshin Cafe做女僕的草兒現年17歲,她已連續3晚瞓街,每晚11時下班留守至翌日清晨7時,短暫回家休息後再上班。她指上街原因是不滿警方鎮壓手無寸鐵的市民,「真係政府逼到要企出嚟」。9月28日首晚有人發起佔領旺角,她是首批參與者,當晚突然收到爸爸來電支持,草兒爸爸說:「有乜事可以打畀我,我會保釋你。」 草兒坦言平日少留意時事,從未參加過遊行示威,近日卻在旺角留守兩夜、金鐘一夜。她指電視直播畫面令她非常難忘,「我係經過電視睇到,我覺得好過份,對於咁多手無寸鐵嘅市民可以咁樣做,人哋唔係有特別專業裝備,又對人哋射胡椒噴霧和催淚彈」。 她指旺角佔領區很和平,佔領者行動溫柔,晚上不會大聲嘈吵,不如外界印象中混亂,「冇人哋講得咁雜,就算係人哋覺得比較壞嘅人,出到嚟都係同一陣線」。 17歲就參加抗爭,草兒感激爸爸體諒,首晚突然致電支持她抗爭,「一直以嚟爹哋都冇話咩嘢,突然之間打畀我,有啲滾(感)動嘅感覺」
位於旺角恆隆大廈的Henshin Cafe開業個多月,Sana在9月29日旋即響應罷市,不滿警方施放催淚彈鎮壓示威者,一眾女僕亦掛上黃絲帶、換上黑衣和白衣聲援。Sana後來發現留守者需要支援,於是Cafe在30日起變成臨時補給站,提供休息、廁所、充電和食水。而顧客掛黃絲帶者免收加一和減20元,外賣自備飲食器皿再減10蚊,以小食和飲料套餐計算,等於6折優惠。

果2條友好似係兵黎咋, 負責幫大佬看門口
終身果個先係大佬日日扑小草
個死者當年係開無良中介公司先賺到500萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞