近排表姐結婚 慨嘆點解女人住公屋都可以做人生嬴家

236 回覆
48 Like 115 Dislike
交代少少背景
表姐佢係個公屋妹A0處女, 樣貌中上(乞食hd畢業) 性格都還可以,但有少少港女特質
畢業後做緊12k倉務文員 唔駛俾家用
3年前喺tinder識左個三大工程系A0處男 樣就一般,身型同個面有少少肥腫
可以喺交友app度覓得如意郎君我都為佢感到高興

但近排過年我表姐全家上左黎我屋企食飯 食食下飯我阿姨就開始係咁曬命
係咁討論男朋友一出黎搵2萬頭 屋企肯出首期之後等佢地自己供
又問我家母收唔收禮金好 家母就話一定要收:叫佢快啲同屋企果邊傾好 起碼比個心理準備佢

成餐飯我當然無面目出聲 最後無哂話題兩個女人終於燒埋我度
阿姨: X仔,你要加油喇 呢個年代無樓無女肯跟你架
我: 黑口黑面咁哦左聲就算
佢嫁入中產飛上枝頭 我絕對為佢感到開心
但係點解佢地要補我刀
香港無咁多女貪錢的
無樓主你同我地呢啲連登仔咁樣既失敗人士呢個世界就唔會有中產出現

我地係負責拉低條中產curve 令人地更易生活
我表姐都唔係貪錢 性格幾好
但點解世界咁唔公平 男人住公屋就要俾人踩?
佢地人生真係好美滿 兩個都係處男處女
互相破處幾咁神聖
上少啲連登你會開心啲
中產或以上跳樓=倫常慘案
公屋跳樓=亂拋垃圾
垃圾工程狗 地盤佬
利申 絲打
樓主唔好曲線吹奏毒撚俾啲假嘅幻想佢哋以為可以食A0處女好喎
咪on9 條仔自身冇吸引力,條女家底唔太好先要靠層樓

男友未有樓,好愛佢
搵個有家底嘅女仔囉
呢個年代大把女有家底自己又搵到錢
樣靚身材正嘅就唔好望喇
屋企肯出首期幾多
一個搵2萬頭一個1x k, 本身痴屋企都啱啱好夠生活
當供萬幾, 兩個人住要自己處理日常洗費啦
減埋D 生活雜費, 無咩錢洗喺娛樂
溝左你表姐咪無事囉
2萬頭+12000,都係得3萬幾?供樓都供到仆街啦,買納米樓呀?
你裝個假閪咪得囉

記得加錢整埋處女膜
假設你無男朋友 絲打你會點睇一個住公屋家境唔好搵1萬中既男仔?
唔信
表姐樣中上 A0
但要交友app識仔
唔係好對路
公屋仔配唔上佢地
我點會問到咁深入佢首期出幾多
佢自己講
3萬幾 扣左供樓個part 交埋生活雜費 保險 之類
基本上無娛樂 好處就係唔洗對住奶奶囉 ..
我表姐係月月清果種人 全部買哂化妝品手袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞