【連登 商業電台 光明頂 討論區(三十一)】

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
電影要funding 同market去sell又真係事實嚟
關唔關支那早排打擊手遊業務事
凡人的生存方式

好正常

佢算係禁

我有我俗你有你清高
捉錯用神,唔係自由市場,係政治操控,
香港電影當年勁過台韓十條街
係因為有港英保護你免受共產黨干擾,有創作自由
而同時台韓又獨裁封閉,無創作自由
而家調轉
美國佬一早就拍Rambo 同美軍對著幹,你強国可以拍戰狼同解放軍對抗咩?
文女 姣余 同 另外兩個
美國佬成日寫到自己政府係世界第一大仆街
舊年武漢肺炎估計死左唔少玩家

人地係平衡得好,香港好多本土導演我覺得係眼界未夠,好多戲你用一個外國人的角度睇套戲根本就好難投入
好似上流寄生族咁,個底係講韓國草根階層同上層人,不過個故事情節根本係全世界都可能發生的,我地睇唔會覺得奇怪,仲有共鳴。
啲人去哂玩原神
好似金都咁,我自己覺得係拍得好好,好好睇,不過在一個外國人角度睇可能未必會睇得咁有共鳴
QQ 自己有mobile LoL 吸番王者市場
岩岩聽返重溫,完全明白香港電影點解沉淪
最有經驗個班電影人首先放棄香港電影點會唔死

中國電影業借香港電影人同明星起機
而家起左開始用完即棄啦
不過老屎忽心諗關我乜事,我都奶夠
中國電影業借香港電影人同明星怎味搭個雞棚殼起機
而家起左開始用完即棄啦
不過老屎忽心諗關我乜事,我都奶夠
老屎忽最鍾意講「個人有料怕乜野」
但前題係舊香港有自由同機會,佢地先成為到「有料」同「有名氣」既一群
然後大陸因為佢地既名氣先請佢地

老屎忽最無資格講叢林法則
沒有英國人提供的環境,你地什麼都不是
BINGO,尤其收成期班大愛蚑同藍屍囉!!!

係佢上錯頭定係歷史講人pussy嘅錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞