屯門樓討論 (13)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
成份問卷題題我都係答donki好啲咩貨物種類/價錢/擺位之類
反應幾快喎 不過完全唔同客源, 百佳你點都唔會打得低donki, 佢同759 仲會唔會好似以前家樂福咁on9
係咪後來就係百佳生果嗰區整返啲燈扮日式style?
同理donki 都打唔低百佳啫
開Donki 最直接受影響應該係aeon
巴打點睇海典 嘉悅 豐景園?
佢好似係起完就做問卷,問佢哋啲日式擺設同貨品掂唔掂
呢樣donki 開始擴張個陣就有做, 再整埋oishi supa 洗腦歌
唔係住嗰度
不過可以見到嗰度附近嘢食/民生店選擇少
都要過去友愛商場先多選擇
不過交通方便加上環境寧靜舒適
十年之後仲有西鐵站
豐景園算入門?4球幾兩房
d 村民仲住緊係度wo,何來起緊
起緊係落啲近置樂嗰個咋
我本身係友愛搬到豐景,希望明年搬到灣灣或三寶
住得屯門南應該貪佢無小強同大媽或企街,生活夠靜加有海景(無果啲就平,有既已經5字)
講真友愛街市平過新墟,行過去唔使十分鐘唔使搭輕鐵
瓏門方便但無景,再加夏天臭河(雖然荃西都臭但有景)
兩者衡量,點解海典得兩座但已經追貼卓爾居?個站十年後先有但樓價行先反映左
唔係同瓏門比,佢係樓王,只是我唔搭鐵而又六點半前上巴士過九龍,永無塞車一定有位坐,所以三寶好
我都鍾意卓爾但佢無車比我返工
我指既係泳池三寶,唔係置樂三寶
依個真 出市區最快除左驚無位坐外
donki: 想借我過橋賣樓叫高d?
我地會開24間 18區 區區有份
打和
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞