Bitcoin / cryptocurrency 集中討論區 (55)

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
咁諗好易賴野. 其實stablecoins 至少要= 全部財產既3-4成. 回調都要限住自己最多用stablecoins 既一半
因為牛市唔係常在. drop 9 成你起碼都仲有2成cash 可以用
如果夠多人用Dogecoin一樣會出現scalability問題
攞嚟用始終唔現實
讀u識唔到朋友 hello here
玩下興趣啦
依家唔識下人你將來會後悔
可能你嗰行係
我就唔想畢左業都咁高壓
揀左啲唔係咩野big4 啲無限ot 工

返工就返工、放工就放工
咁先係返工
同埋我讀書對自己要求比較高
唔識都會磨好耐
好少會放棄
結果就會讀好耐都唔識
痴線佬又All in
MicroStrategy intends to use the net proceeds from the sale of the notes to acquire additional bitcoins.

https://twitter.com/michael_saylor/status/1361651387457748995
津巴認為ETH會否被時代慢慢淘汰
定覺得冇幣動搖到佢二哥既地位同埋幣價

一路唔賣係因為佢真係冇蝕錢,同埋好邪多數一賣左就會升
但真係行得好慢好慢好慢好慢
其實無限供應反而可能係狗幣優勢,就好似政府無限印錢咁,可能都有啲啲類似。Elon musk 咁力推狗幣可能睇中呢點。投資狗幣係長線,如果Elon得左就跟住佢一齊發,唔得都唔緊要啦,兩三個月人工姐。利申,買左少少。
希望過埋今年大家都唔洗做
定還是要做多份還債
連燈Crypto區伸手組合
嚴選百倍幣+持倉比例:
40%XRP
30%DOGE
30%其他幣(ETC, NEO, VET, EOS, BCH, LTC, TRX)

簡介:XRP及DOGE雖位列幣市十大市值,唯估值仍嚴重偏低。以此兩大幣做膽,再加上另外7隻高潛力幣,料升幅可完勝BTC和ETH。
eth2.0 gas 比其他chain 平速度更快就解決所有現有問題
FUCKING COVID 阻我溝女
唔係唔想吹奏,不過無地方買真係紙上談兵
如果可以鏈外面入數好似BSC咁或唔洗AvAx響pangolin上轉先有得稔
都係回鄉種田
華爾街D 人望住佢係咪當佢痴線佬咁睇
幣市點輸到負?借錢入幣市?
angel 巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞