洛克人zero隻boss仲難打過隻狼葦名一心

87 回覆
88 Like 16 Dislike
細個剩係覺得洛克人好好玩

大個先知原來 rockman zero 4集個故咁正
其實好矛盾,
佢又要整D精靈, 但係個系統又唔鼓勵你用
細個玩zero4 一定要合裝,升血先爆到機
唔用都算
第一代E罐都係精靈
點屌得住
化為流星洛克人
印象中用雷刀儲力劈幾下就死
佢唔食屬性相剋
final boss唔會比你咁好過
zero4已經有啲boss技e罐, 合裝又可以快速集氣, 2段跳
精靈加血又唔扣分對比起zero1易玩左好多
Zero 係最難既game之一
Zero一定係最難
第四集最易以前玩左幾日就爆機
我都係覺得第三集最正啲boss又型
不過我都係最近睇左個台灣youtuber講Zero系列故事先終於明白佢係咩講
https://www.youtube.com/watch?v=U8mYDmRclT4
Zero 1 我最有印象係隻埃及狗頭boss
唔識打 下下比佢招夾棺材1野秒殺
死咗n次先發現原來個棺材係可以爬

成套最正係第3集final戰打omega
埃及果個真係要死幾次先識打
知佢可以爬但係都唔知要點跳過佢
反觀omega真係送頭

佢呢招插把劍落黎3下 已經可以比你儲力打3下

同埋隻boss有一招燒地板, 要跳去左右既牆到滑先避到
首先呢招燒地板係全隻game最高攻,
換句話講第一型態果陣食左2下招殘血再食呢招就byebye

仲有佢左右既牆上下都有刺, 跳唔好hi到扣血
重點係佢既牆會上下上下咁keep住旭
如果佢飄左上去佢咁岩燒落黎就又byebye 因為佢上左去你唔夠高跳
又要避佢d招又要搵機會打佢又要keep住留意d牆既位置, 人都癲
第一集係難玩啲
依家還好, 有得boss前幫你save
以前boss死2次已經game over成關打過
個人覺得第二集啲人設型啲
果3巨頭第三集妖將變鯨魚, 然後一隻變戰車一隻變飛機柒柒地
樓主 呢隻boss 弱冰架

z1 最有趣係有skip 關系統 唔小心就拎少咗野
唔覺得洛克人系列難
可能自己玩2d動作 GAME多年
覺得3d 動作GAME難百倍
最好玩係第3集
最多ex技同埋情節最精彩
唔知係咪我細個狂煲zero1
熟晒啲boss動作 招式
4集入面 我覺得最簡單係Zero1

其餘3集玩到成個殘疾人士咁
收皮la 拜爾博士唔係拎左zero 個身就可以求其整舊垃圾出黎話佢係真zero 架
第一次玩唔識野skip左關
然後打到final boss前4天王 打死隻忍者自爆
果陣唔知以為skip得太多關game over, 然後重玩
上網搵功略先知原來係要避佢自爆
打過zx 嗰隻未 難好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞