吸塵機討論

97 回覆
0 Like 3 Dislike
仲邊有人用㕧d 大舊吸塵機架
呢d 機吸一次已經唔想拎出黎
無線款起馬你會得閒吸一吸
乾淨過你一星期先拎部大牛龜黎吸
有工人除外
我反而想買蒸汽吸塵機 一定係要接線
不過無線吸塵機都會繼續用 始終太方便
Dyson 真心吸得乾淨,我果到500呎兩人六貓,日日吸,都吸到好撚多毛同塵,兩日就吸滿個內膽
我用掃拖機械人,每晚10點吸一次,隔幾日自己再用正負零吸下啲邊角位

每次大拖地完就搵機械人拖多次當過水

非常乾淨
用緊dyson digital slim fluffy 夠輕 頭多 好好用
dyson v6邊度可以換電?
定係買過部新嘅好過
用咗超過6年,換過一次電,淘寶貨3舊幾攪掂
最好買部唔洗加個架都可以自己企喺度嗰D
dyson v8 定v11好?
Dyson v8 換左一次電 仲勁過原裝個粒
之前養狗買左部12v ,用左2年
部機仲正常運作,但係d集塵器呀吸頭都爛哂,d接駁位又無lock,成日跌好撚煩
之後換撚左部18vbrushless,屌你完全唔到左lv, 加左個lock,仲要吸力大到傻,一舊6ah電,一日吸1個鐘(合計)吸到幾日先換電
唔明點解要買其他吸塵機

唔係賣廣告,無得吸塵蟎,吸頭都仲係咁廢,無得掛牆自己搵位擺,嘈
如果3-400呎 冇寵物係咪Dyson slim夠用
我部Miele s8330 早你一代
雖然佢大大部,但用落幾年無投訴 d配件好順手好用 電線又長 吸哂全屋唔洗轉位
slim 得v11 一半電,我用v11 就兩日一差,500呎 有貓
Dyson 都係死電多, 依家啲機好易換電, 個磨打本身就好㩒用
me2
有冇人用過bissell
Miele 出咗部無綫
屋企大塵 無寵物 地方細
求輕 細部 吸到塵就得

有咩推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞