「緊急」我呀婆隻腳爛到咁 點樣搞?

373 回覆
29 Like 502 Dislike
成班鍵盤醫生炒晒車
惡化到咁要幾耐時間?
最好睇急症,除左糖尿病影響四肢血液循環,有機會血管塞左,影響傷口復原,入院檢查清楚好d。傷口暫時未係超嚴重,試下日日用生理鹽水洗下,再用hyperoil,之後用紗布包返好。如果冇人日日洗傷口,都係入院好過。
係mild gangrene
睇左急症先 照一照睇下血管塞成點先
可能要通對腳波仔
幾間大院都有架
PMH PWH POH TMH QMH PYH QEH
佢爛到腳趾 難做d
個人建議POH, vascular黎講個醫生最好
快啲睇
唔洗,入急症上病房可能幾日內就做得
急症搞啦
你嘈佢就得
私家未必搞
個醫生係平時睇開?
好彩你帶阿媽去睇專科
痴撚線,仲要上連登問.....
先去急症, 起碼防止細菌感染先
隻腳好少少去私家搵血管科醫生睇下可唔可以通下血管
唔得就搵骨科
老人家話
行得走得睇咩醫生
其實醫學生篇文同佢下面自己嘅留言都認同呢點 但話專科對自己果科專 但如果其實唔係果科治療嘅野反而無咁好 如果你一開始好肯定係咩科就無呢個問題
垃圾FB文,冇話係都冇話唔係
咪係,佢都無話到底係唔係
藍絲都係抵死的左膠你好,有權我一定迫走藍絲,哈哈哈,屌你老母呀死左膠
幾驚你講咩,原來係屌我批鬥藍絲,我呸
你呢堆問題前設係光復左香港,光復左香港你先諗啦,呢刻比人迫害到家破人亡啦,你仲諗(如果有一日光復香港後)
可能要嚇下佢 佢知驚就會睇
就憑一張相好難斷症, 望落似發緊炎, 腳面似pigmentation多過真gangrene, 不過唔該搵個醫生assess下
你講個咩風濕手術我懷疑講緊total knee replacement, 同呢家隻腳發炎係兩回事
正路應該AED會送你去骨科開抗生素頂住先, 搞唔掂/醫生覺得好嚴重可能要amputate
當然糖尿都要搞搞佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞