間房晚去女友家食開年飯,講開美股...

63 回覆
489 Like 101 Dislike
是咁的,昨晚去女友家,本來氣氛好好,大家談天說地,講香港前途,談將來,討論政治(女友一家全黃,仲要黃到金)。咁我本身同女友都拍左四,五年,原本plan,今年女結婚,西伯伯有一家都已應承把她女兒許配給我,但因為疫情,你懂的...

開年飯食到咁上下,咁我拿部手機出來開牛牛睇下盤前,好衰唔衰俾世伯見到..

世伯:咦,你有玩美股架?呢輪應該賺好多啦
我:都幾好啦,舊年年初開始玩既,回報唔錯架
世伯:果然叻仔,我呢d上左年紀,只識玩港股,今年都好彩,都賺唔少,我囡果然好眼光,揀左個識玩美股既男仔(我女友聽到即刻攬實我
女友:係呀,佢玩美股好叻,我地儲落d首期都係想將佢滾大#cn

呢個時候,女友大哥又走埋來(佢在某間外資投行做炒枱),叫我show個支牛app去睇研究下倉個protfolio,睇睇有無改善空間,呢個時候,心諗,瀨野...

倉list 有gme,sndl,acb,amc仲搭左幾隻大野tsla,nio....

佢大佬睇完面色即刻一沉,話...

大佬:你唔係學人玩wsb股呀嘛?睇你個倉又gme又amc仲有堆大麻?!...

我:umm.. 係呀,跟人玩少少

大佬:咁你走哂貨未?好玩唔玩學人玩妖股?你知唔知我地做投行最憎人玩呢d?用打擊華爾街去包裝掩飾自己既貪婪...

我:...

大佬:睇死你都係果堆sh... To the moon
..32857! 搞錯,我細妹嫁俾你呢d人,我地好唔放心!

之後成餐飯,無哂氣氛,無人出聲,女友黑哂面...

男人揀咩股 真係睇得出佢嫁唔嫁得過
之前大興問罪,
好彩無孖
都都係輸正股
但都好傷
幾攪笑

6/10
舊年年初拎首期玩tsla
冇是咁的, 0分
賺到笑
盲?
條女個美股呢?

gme,sndl,acb,amc,BB,NOK 苦主
我鍾意阿哥果句為正名自己既貪婪 不擇手段
sndl升好多喎
做咩啫佢大佬
叫佢大佬拎個倉出來睇下買左咩
依家仲有GME?
我以為係有冇雞髀食潮文
你答佢 所以我咪sh你細妹 ss to the moon
撚有雞脾食咩,玩wsb股玩到一褲都係
屌前兩年唔係換樓好大壓力咩
而家又有女朋友?

5毛吹水真係無底線
搞笑,一睇就知唔係真,因為
認真,寫得唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞