2020/21 英國master討論區 (3)

420 回覆
5 Like 0 Dislike
非3大second low
讀緊cardiff
三大second up
等緊UCL Imperial
報左edinburgh 既巴打係唔係都收到 Update regarding your application
5月中前先知結果
想問下大家報咗/會報幾多間?我唔肯定報幾多間先穩陣
本身想讀職業治療既master但好少位所以我master bsc都有報
master reject曬 bsc就即刻收左
應唔應該讀多個second degree好
上年報左3間 包埋本身自己讀緊個間
3間都比咗offer
你報3 4間其實都ok

個人覺得只要你yr2真係比心機就穩拎offer 因為最睇yr2成績
conditional 通常都係2:1就meet到
利申 yr2 first hon 最後2:1 grad
Thx依家final year,問緊人寫reference
巴邊科?我想講我冇睇過我份reference
叫咗兩個prof寫 但佢應該係直接交比其他u
我報communication/journalism。我估reference其實都係有就ok掛
讀緊communication
上年叫2個prof寫 一個直接send去u 一個比我自己send去

報咗5-6間 有3-4個offer
不過我6月先開始報
介唔介意分享讀緊邊間,同埋個陣有邊間offer?
留tg
cardiff都多支那人

利申 讀緊
我唔係讀engine
cardiff生活可以答下你
覆錯人
巴打想問下整體生活係咪真係好靜好輕鬆
Local點睇香港人?佢地分唔分到支那人
估唔到Cardiff 都咁多小支支
都係比較舒服
cardiff bay同市中心大約相差20mins單車路程 但係好舒服
基本上生活冇咩問題 同cardiff u可以free租nextbike 每次30分鐘
cardiff基本上生活嘅地方同大學踏單車都去曬
嚟咗幾個月係cardiff入面冇搭過巴士/train
加上日出日落都好靚
有問題留tg再答

大家好,第一次入呢個post

我想問essex呢間U 好唔好,上網都唔係見好多人討論

同埋大家今年收到offer會唔會去,因為祖國個邊好似家陣都未解反封,要用zoom上堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞