一人最少一隻10倍股

195 回覆
6 Like 31 Dislike
睇你信啲咩技術分析喎,每個人信仰唔同btw劵商嚟講,好似得支牛有得咁做
唔該曬巴打先

巴打平時點分析 新手想玩 唔知跟邊個信仰好

btw 原來巴打講過咁多高質gag
我自己就睇bollinger band,同上下壓板呢種現像去買入。前者係喺某啲股插水後,慢慢橫盤一排等通道收窄後就入,當橫盤愈耐爆發力愈大,因為莊家吸籌。後者都係莊家吸籌明顯現象,多數買入同賣出價會有大單或者大量同價單,多數橫盤時發生,橫得耐啲人會失去耐性走人,而多數就要賣俾個莊,因為買入同賣出都係同一條友嚟。但有時要hold幾個月,但一爆上去,可以幾十%再幾倍咁爆
C Hing 初學者應睇咩 YouTube video
但佢淨係做一個州既地產
LFTR搏中礦場交易所
成日覺得佢就算作為市場先發
護城河都係太淺 品牌本身吸引力又未去到極高(例如可樂或者香港既維他奶)
味道方面 如果其他食品公司做既話
好有機會可以用比佢更低既成本迅速做出比佢更優秀既產品

師兄點睇呢兩個位?
我冇睇開
其實都係買佢未來護城河會不斷加固,建基於現有market share, brand endorsement 同capital leverage, manufacturing advantage等等

再講多少少背景
植物肉主要分兩大派系
豌豆蛋白同大豆蛋白
BYND 係少數用前者o既公司
同埋佢同上游豌豆蛋白生產商有合作協議
基本上承包左未來幾年所有o既產能
呢點有d似Tesla同電池製造商o既關係
BYND將會係最先係行業內實現到契媽成日講o既wright's law

另外Channel 優勢,同Mcdonald's kfc 已經有產品合作協議,無論係Sales Volume or Brand conduction 都有好大幫助

最後睇番創科公司嘅基本面:技術背景; R&D 大概佔營收10%,可預期口味會不斷進步,例如佢哋開左個位叫chief innovative officer,出任人擁有 Organic Chem Phd,管理層選用都可以睇得出佢哋對技術遞進嘅重視
所以咪有潛力
等佢慢慢發展
咪on9
你諗下幾多人接受到網上買樓先講野
中型股 TLRY OPEN XONE
蚊型股 BNGO OCGN SENS ZOM
Ocgn
Fsr
VUZI
跟下先
bidu
cciv
futu
huya
gme
盈富基金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞