周柏豪內地拍戲扮孫悟空造型騎呢惹負評 大陸網民唔收貨狠批爛片:周柏豪很缺錢嗎

134 回覆
20 Like 653 Dislike
由周柏豪主演的內地網絡電影《混世四猴:神猴歸來》日前在騰訊上架,他在劇中飾演「靈明石猴」,以金毛馬騮造型及紅髮look示人。不過電影上架後卻劣評如潮,不少大陸網民都不收貨,只給出一星評價。

電影講述身為世人心目中救世主一樣的靈明石猴(周柏豪飾),因為曾經給過絕望中的小女孩巴海星(柴蔚飾)一絲希望卻沒有兌現,令小女孩深深牽掛。多年之後,靈明石猴在與三眼戰神的激戰中被打敗,金身打破後墮入凡塵,卻意外與巴海星重逢。

失去神力要經歷情劫的靈明石猴,在木神句芒(李帥飾)禍亂人間的陰謀下,實現自我救贖。周柏豪在劇中擔正飾演靈明石猴,馬騮造型與孫悟空極為相似。

而孫悟空一直被指是靈明石猴的化身,所以周柏豪劇中造型與孫悟空相似亦算合理。在墮入凡塵後,周柏豪以紅髮造型再加上煙燻妝示人,惹來不少負評,被指驚嚇又騎呢。

不少網民在豆瓣狠批電影難看,直言演員演技不好劇情又無厘頭,又指電腦特技粗劣,配音不對嘴型等等。有網民更問「周柏豪很缺錢嗎」,不解為何要接拍這部電影。

做乜鳩
最後一張cosplay Johnny Depp?
番大陸拍戲唔為錢為乜貪大陸高汁
小丑
個造型唔係導演要求嘅咩中國審美係咁上下
柒到

再咁玩,香港偽人係大陸個朵愈來愈臭
何必呢
唔缺錢就唔會同阿叻一齊奶鳩你支啦
真係唔知你地on9咩
咁佢個鼻又真係幾岩做孫悟空wor

呢次我撐周柏豪

邊個夠我個鼻似孫悟空 !
好柒
人民幣真香,華納時期覺得佢都算型,而家搞到成個小醜咁
一d 星味都無,on9 仔咁
似牛魔王多d
都唔知邊忽靚仔
垃圾
華納捧人包裝真係幾叻
條垃圾一過到tvb就現曬形
垃圾你地又咪係睇 懶高清 to 網民
當支那學質素開始提高, 作為少數民族嘅港星奶共再唔一定有回報

即係condom呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞