有冇人試過推薦朋友親戚用IB?

21 回覆
3 Like 1 Dislike
最近先見到IB推薦人用就有200美金
可以幫補下啲車馬貴
有冇人試過推薦朋友親戚用IB?
佢係開戶送你美金? 定係要個朋友入左2000usd一年先送?
我 留TG
試完得嘅話講翻聲
記得開ib一定要入咗錢先開通到, 唔記得幾錢
被推薦有冇著數架
好似被推薦先最SO
10K HKD
要入100000usd先有1000usd ibkr股票
大概1%
咩股先
就係$ibkr
好撚後悔
以前唔知呢啲野
miss晒d優惠
ibkr係咁binance又係
抵.

拎完draw錢走
個account balance要過合格試一年
IB referral係新野, 以前無
USD 100K 唔難,但太早開。。。
上年三月開户咩都無。。。
英文廢,睇呢篇野睇唔明
https://ndcdyn.interactivebrokers.com/Universal/servlet/Registration_v2.formSampleView?formdb=4051
佢第一段話"Referred account holder may only receive shares once."
咁舉例我第一次入1000 usd, 佢比左10 usd 價值嘅股我。 第100日我再入9000 usd,咁仲有無得送。
如過有,佢話個award period係一年,咁係咪我分別要第366 日,同465 日先可以賣走啲 IB shares?
好複雜
我諗係一年內,你入錢draw錢都會拎黎計算award shares, 但每個share有自己既禁售期,如果第364日先入錢,係可以有award shares, 但呢堆shares要再等1年先賣得。 唔知係咪咁理解。
我打左去問,個cs都唔清唔楚
不過應該係你嘅講法
https://www.interactivebrokers.com.hk/cn/trading/referral-member-to-member.php
Updated 限制
推薦人在完成推薦後不得參與和推薦的帳戶相關的活動。 具體而言,推薦人必須同意不參與以下行為:

協助準備被推薦客戶的IBKR帳戶
培訓客戶如何使用IBKR平台
充當IBKR和被推薦客戶之間的聯絡人
就被推薦客戶的IBKR帳戶與被推薦的客戶維持任何形式的關係,包括透過被推薦客戶的帳戶交易
在未事先取得IBKR同意的情況下傳播有關IBKR的宣傳資料
收集客戶開戶或證明資料或向IBKR提供此等資料
推薦自己的帳戶
推薦人每年最多推薦15位客戶,合計最多推薦30位客戶。 如果新客戶是推薦人的家人,則推薦人將無法獲得推薦獎金和歡迎股票。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞