開到N咁撚多間分店嘅 ClubONE / 會所1号, 原來係藍店嚟

39 回覆
39 Like 0 Dislike
是咁的
適逢新年
早排有啲同路人想搞市集, 我有份構思, 曾經有考慮過喺ClubONE搞, 貪佢場租夠平,
仲要近乎18區都有佢蹤跡

後來好快screen out呢間閪嘢

但係我見黃藍地圖/和你pay好似冇list過呢間大型連鎖藍店
連登都冇咩post講過呢間嘢
希望推到相關admin見到

1. 個名已經閪撚過人, 有圖不解釋
個人認為佢個名絕對係佢最大死因 (本人之前住沙田, 搭車成日見到佢個殘體字招牌)

2. 藍色資金
最話得事嘅, 都真係藍嘅
關鍵人物: 黃復華、陳浩弘

https://www.thestandnews.com/politics/立選捐款系列-誰是新民黨金主-反佔中-社團會長揼水60萬/

/新民黨主席葉劉淑儀談及特首選舉,形容自己只是「小婦人」,很多人看不起,沒有富豪、財團撐場。然而,根據葉劉淑儀、田北辰、容海恩三名新民黨立法會議員上報的選舉捐贈申報,顯示他們均獲三名金主力撐,包括反佔中一役相當高調的「汕尾同鄉總會」會長龔俊龍、晉安集團王聰德、經營「會所1号(ClubOne)」的時代生活集團董事總經理黃復華。三人各資助60萬,合共180萬,支持新民黨三人出選。/

新民黨金主

https://www.edigest.hk/創業/大家樂餐飲世家-陳浩弘clubone-香港樓市2018-52206/

/陳浩弘是大家樂(00341)前主席陳裕光的兒子,出身於餐飲世家,雖然家族已有不少產業,但他仍希望可以自立門戶,開創一片屬於自己的事業,因而開始在餐飲業中獨立打拼。/

原來同大家樂都係同一家親嚟

3. 質素好撚曳
包括但不限於食物質素同客戶服務
自己 google 或者上 IG 睇, 都係畀人屌多

總之大家咪撚再幫襯呢間藍店
佢唔係間間有殘字體, 我只係知沙田一定有
(有錯請其他街坊指正)
成日見到 到而家都唔知呢間野係咩黎
有同事擺過沙田...之後個個屌D野好難食
食物嚟講真係比支那狗食既
酒樓集團緊係藍架啦鬥死美心 富臨一間間鬥死佢
見到咁多狗都喺果度搞婚禮知咩事啦
呢個我反而諗唔明

啲警甴搵埋咁多錢
都要去埋啲咁撚cheap嘅地方擺酒
酒樓嚟講, 我只會支持沙田富東閣

歡迎騎劫
同志辛苦了
上年唔係有借過地出黎咩.
借乜地?
年宵
逸東軒都好食
用殘體都知喇

[戰毒風波]不滿ViuTV播《戰毒》 網民FB狂貼警暴圖?
https://lih.kg/2401130
緊係藍啦
間野好似係胡應湘果家
藍都開咁多分店咁撚串
我會推撚到佢變美心富臨大家樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞