一人一套身邊冇咩人睇但自己睇幾次嘅動漫

1001 回覆
232 Like 21 Dislike
仲諗住無人講 識貨
甲鐵城個朵咁嚮
冇睇過都有聽過啦
最終進化少年Aliv好少人講但其實好好睇
野良神都係,好過貨鬼滅多多聲啦
屌 又有幻聽啦
買埋成套
reborn當年好紅喎
D.N.Angel都好似好小人睇
細個好迷
漫畫睇咗幾次
咪又係我介紹你睇

呢排撈埋英文版
人設係
3月的獅子 蜂蜜幸運草 既作者

佢d男主角永遠都係同一個樣
女主角永遠都係呢種保護欲max既角色
佢d故仔初頭幾純情下, 之後中後期通常都幾寫實下
建議可以睇一睇埋呢兩套

btw東之伊甸原作係其他人寫
反而我對東之伊甸既感覺係前中期唔差
但係後期個尾收得一般般唔夠好

值得一提既係呢套野最大既作用係教識我咩係NEET
佢應該算係好早期敢寫呢個話題既作品
以前既NEET大家都定形係電車男
睇完佢之後我先知原來係兩樣野黎
動漫好正
睇完好好瞓(讚緊)
係bor,唔講都唔記得左呢套,個時又係好迷
wt續集
妄想學生會
呢套我睇左10年都未睇到結局
次次睇到主角既「父母」同佢反目
要主角同前老母打果陣我就睇唔到落去

但呢20幾集就已經足夠我定義呢套野係神作

希望我有生之年心臟足夠強大去睇晒佢(成套野仲係我HARD DISK到)
東京暗鴉

神槍少女Gunslinger Girl

主題係講洗腦產生嘅親情 愛情 同自由意志嘅矛盾
算係一套幾沉重嘅作品
超元氣3姐妹
前中期唔差係因為佢果陣幫MH畫完漫畫
基本上好多野都係拎MH集會所既靈感黎寫
公會呢個Setting係唔差
但去到後面開始太多唔撚同既滅龍xxxx走出黎
同埋又走向火影同七大罪果條old school路線
永遠都有個更強更強既老屎忽會走出黎要打爆全宇宙
實力平衡fail晒 冇左智鬥既元素 永遠就係比邊個夠大力 夠多朋友大叫「支持你支持你支持你支持你」
睇左唔係好多次 不過識得既人好似都冇聽過
經費燃燒

鴉Karas
Re:Creators真係好癲
初初睇以為冇乜血腥嘢 睇到魔法少女個位嚇撚到我
去到近ending, 小松的角色香咗個moment 有少少想喊
套野咁好睇,
原來無咩人識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞