★紅磡殯儀館職員「點搬呀?咁多副棺材,全部都係人嚟,

188 回覆
325 Like 12 Dislike
殯儀館職員莫先生指,收到同行通知,得知有機會封鎖長樂大廈一帶,故急急在晚上7時半,回來駛出停泊在街上的出殯車。莫先生坦言,紅磡區內多殯儀館,「點搬呀?咁多副棺材,全部都係人嚟,我哋都無辦法。」他說,明日原本都要開工,但因為封區暫未知安排,「靈車唔係好多,如果靈車拖埋,邊有靈車出殯?」他指,殯儀商會曾開會,即使封區亦應有足夠時間,讓負責人取文件、棺木,「無辦法突然間話點話點,聽日我都唔知7點鐘解封未,攞唔攞到文件。」

https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/584865/%E5%B0%81%E5%8D%80%E6%AA%A2%E6%B8%AC-%E7%AC%AC8%E6%99%9A%E7%AA%81%E8%A5%B2-%E6%B5%B7%E8%A3%95%E9%96%A3-%E6%83%A0%E5%88%A9%E5%A4%A7%E5%BB%88-%E9%95%B7%E6%A8%82%E5%A4%A7%E5%BB%88%E5%88%97%E5%8F%97%E9%99%90%E5%8D%80%E5%9F%9F
搬哂D棺材去狗屋啦
嘈咩呀你叫耶穌落黎見我啦
政府洗唔洗幫埋條鹹魚驗武肺
po:條街好多人,犯限聚令!
封到屍變
香港驚賊幫幫手抬屍
會唔會有ver 2.0

支那零一就有link
平時佢地好撐政府ga
我21號去過長樂大廈整香。已經17日,唔驚呱。
裝香。
急call
我唔知 我唔理
死左大曬呀,無反應爆門,死左都要驗

果度都唔係住宅封乜鳩
係商住大廈先至驚遮

殯儀館果頭邊有人住
何況朝早解封,d 鬼都訓覺啦

仵作佬佢哋都未返工啦
泊去金鐘政總囉
門常開

再唔係灣仔警察總部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞