網台主持傑斯再被捕 被指涉嫌作出具煽動意圖的作為

180 回覆
28 Like 198 Dislike
啤梨:我都想投共啊屌你老母!
ON9 仔啤梨明顯投共狗黎啦
啤梨都講過燒山用左幾多錢請手足呀
開頭燒山都有講
成日借頭借路又話請人叫人join patreon
以前有join宜家cut撚左
燒山一直都係唯利是圖的人
講就偉大做就
你被害妄想?我叫交加街38號
原來係你

下亞厘畢道

新意係邊?慳d啦
今次唔係國安法
但國安法有講過

對於國安法第29條提到,通過各種非法方式引發香港居民對中央政府或者香港特區政府的憎恨並可能造成嚴重後果,即屬犯罪,張曉明指,有關概念是照抄香港法律,香港現行《刑事罪行條例》中有「引發居民對政府憎恨可能構成犯罪」的規定,恰恰體現了中國法律在制定過程當中充分考慮到香港的實際情況,及香港現行法律的規定,以及普通法的概念和習慣,盡量予以吸收。

就算你避左煽動意圖 只係陳述 
只要你個效果係引起對香港政府,中共政府的仇恨
就可以告

youtuber日日做節目  請專人去聽 點都捉到你
點解連狗唔 BAM 五毛?
乜水?我叫交加街38號
依家擺明搞網台+言論自由,上面班傻鳩又世柒又啤梨搞乜鳩呀DLLM
上鐵鏈張圖係上次用國安法捉佢之後唔舒服去醫院度影
黑警+律政狗=曱甴集團
giggs 盡力了
國安法 思想萬能key
有D五毛想抽水幫人宣傳
一毛藍屍好中意咩都屈搞手有錢袋
我只係知撐甴聯盟啲眾籌得嗰萬零蚊藍屍狗唔抵得
走囉走撚曬佢就啱啦
條罪講到尾咪又係莫須有
d狗當自己睇埋人地個腦入面諗咩野

唔知邊個 你又屌?
上一次動用條例,並打官司到上訴庭,已是1952年,涉及《大公報》文章煽動意圖罪,當時的上訴庭認為在殖民地,就算沒有意圖使用武力也好,都屬犯法。不過,現時相關法例已經違反所有人權法,抵觸國際公約和基本法下有關保障言論自由的條款,聯合國已經多次叫港府刪改過時和生鏽的法例,「為何港英政府當年可以用,因為當時沒有人權法。」

他指出,煽動意圖罪是殖民時期的惡法,用來打壓異己。如今港府將真面目原原本本顯露出來,「如果沒有23條,就用過時的殖民地法律告你。有23條,就可不用生鏽法律。也解釋了何君堯、駱惠寧、夏寶龍,多次說要有23條。目前並不是用來保護國家安全,而是用來打壓異己。」
原來又係收左共產黨錢既熱普城打手 已 MARK 名

熱血時報夥同香港自治行動年宵推出毛澤東瓷杯
https://lih.kg/1803772

黃毓民屌朱凱迪 唔該大家聽哂先評論 唔好因為人地一句分化就盲屌
https://lih.kg/1361746
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞