帝御嵐天 銷售 討論區

90 回覆
2 Like 8 Dislike
向到update賣樓情況

利申 非aa
留名
留名
有無人有賣成點既消息
想入票但屋企人話睇定啲先
入票0成本 抽籤
你屋企人買開二手樓 定係從來都無買過樓
抽中先講啦,睇定啲
到時真係得個睇字
▲*帝御→~嵐☆天♂
新盤混戰|帝御·嵐天首日開售281伙 現人龍

大手客選樓先
開放色有無剩
我抽左3年新樓 咁多次無一次中
去到上年年尾先抽得中 你唔好講到入票就會抽得中
點會抽唔中

排千幾之嘛
熱門嗰啲, 有機會埋去揀樓先算係抽中啦
之前星濤賣唔晒, 剩好多, 上面講到好多人搶咁

帝御.星濤僅再沽33伙
更新時間 (HKT): 2020.11.16 02:00

【本報訊】大圍站柏傲莊2期開售力撐下,過去周末一手市場錄得約440宗成交,較上周減少約一成。由香港小輪(050)及帝國集團合作發展的屯門青山灣帝御.星濤,昨日進行第3輪銷售,推出123伙,全日賣出約33伙或不足30%。

帝御.星濤是次推售單位折實平均呎價約1.51萬元,較項目首批加價約3.7%,但仍不乏「捧場客」入市。

現居同區、不願透露姓名的買家指出,心儀帝御.星濤地段優勢,加上價錢合理,故斥約480萬元購入一伙一房單位。

買家續指:「呢排睇咗好多新盤,全部都好貴;覺得疫情對樓市影響唔係好大。」此外,同樣購入一伙一房房的買家湯女士表示,項目單位設計甚佳,加上會所等設施完善,故選擇入市作投資。

https://hk.appledaily.com/finance/20201116/OYP5J242S5B6VM7SPZCFLX6ARI/
無買過 睇完地圖話驚中咗要望祖墳喎
但又話下輪會入 下輪先入又會唔驚嘅
邊到有祖墳
買大西北仲要細單位既人真係要檢討下經濟能力
每朝塞完lift 又要塞車出市區
果時試過抽得前都係淨1樓 ,完全買唔落手
10:30更新:

暫售出28伙,至少4組買家購兩伙
回佣回幾多?市價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞