[InSomnia] Dreamcatcher討論區(22) - 有DC的地方就是烏托邦 購買官方手燈可成為黑魔法師

1001 回覆
19 Like 3 Dislike
又有新飯
you and i 個時開始留意
直到最近變飯
唔係咁麻煩吓話
咁咪姐係又要成個list再執過
bias who?
dami 忙內
識貨
我都係因為dami入坑
個時youtube random play 到boca,
dami一出口我心諗咁難聽既。。。
就走去youtune search "i a giga big paradox
跟住越聽越多
第一次聽boca,覺得sua唱歌好垃圾
不過之後發覺佢把聲百變 好鐘意佢把聲
神曲You & I
我覺得成隊唱歌都好勁 jiu 娟 腎 放係其他隊都已經可以叫主唱級
雅唱歌唔算差我覺得 唱Live都好穩
岩岩出個個odd eyes+wind blow Band live 全隊食CD咁
但係唱低音同Rock腔個陣 雅同娟把聲有啲似 初初聽好難分辨到
樣都似,成日撈亂佢兩個
好鐘意jiu一開始食西瓜個開場
果個應該唔係全live 不過band version好正 Wind Blows loop咗十幾次

夫妻相 都唔知佢兩個係咪有路
而家咪可以靠個嘴認
厚唇係娟 薄唇係雅
你入去個album禁幾下播番啲歌 個人playlist就會變番正常
佢掟個西瓜落海搵你就有 ...
其實排 vocal line 係通常補個 lead 唔夠或者搵一堆好似既聲 ...
雅高果段拍 jiu 同腎都得 ...
低就變娟 ... 不過娟把聲磁得勁 d ... 細心可以分

至於高音 ... 雅果 d 海豚話上就上 ...
可以睇番多榮節目條片 ...
不過我鐘音呢條
https://www.youtube.com/watch?v=hmqMuCI9QvA
嘩非打歌期咁多新人既 ...
終於推到多人識
佢地前幾日上電台做嘉賓覺得佢地好搞笑
之後睇吓mv dance cover同啲fans剪嘅搞笑片 發覺佢地好高質
唱歌跳舞綜藝都好勁啲concept又好正
好鍾意SuA
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞