一人一部以前成日見到但近呢幾年好少見到嘅車

108 回覆
50 Like 2 Dislike
而家好似都仲有唔少
可能俾連登吹奏得多
我貼多部呢代astina又係好經典而家影都冇
lucida 係小霸
previa 係大霸wor
Volvo 240
Smart Roadster, 好想買番部渣下
柒咗sor
Corona
講起toyota仲有呢代Camry又係經典
細個覺得呢兩架好似
subaru b4
accord , 呢款車 90年代尾 2000年頭都好常見

Saab 900
呢堆平車 2000年頭都好興,我仲記得 Gino 棍波 2003 年全新車 HKD 78000 咋

呢架係泰國版
Picnic同Ipsum唔知去晒邊
偷曬去撞閘
picnic 都仲成日見到哦
w202得唔得
依款車無二手價 唔似得露荀
na版 聲稱200hp但唔足, 同fto 一副engine 6a12有 mivec,
但唔太明果陣點解6缸會得2000cc 一個缸最efficiency 應該係500cc左右
原裝計 FTO 200hp mt 都唔夠dc2跑,放係galant度加上車重 而且無棍波
同得個4at, 代步用其實幾舒服,無記錯8000轉cut油 大直路自high下都還可以, 但應該果陣同級車比 altezza cl1r 都唔夠跑.
但如果有棍波版我覺得都會好好玩
Turbo 版Vr4 就唔同 2500c 兩隻牛 280hp 有 5at or mt
無記錯 原裝0-100好似都係6秒到 改裝潛力都幾大
見依家仲有外國鬼佬拎去改玩drag or track day.
假如棍波唔係抬既同直版真係值得keep 依一代galant個款好襟睇
不過要養依的舊車要有愛 要預左成日整下依度果度 同埋二手價真係無乜
想當年依架車係金城武做代言 去台灣間唔時都會見到一架半架
佢地叫依架車雞蛋
旅行版 叻林 都係當年城中佳話
梗係得
saab 93 95

以前周街都係.......而家冇人有呢啲車啦....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞