有無人有習慣做義工?

86 回覆
4 Like 0 Dislike
最近搵緊工
有D時間想做下義工
有冇人做過惜食堂義工?

想問咩?

想知個工作內容
因為見佢有分廚房同咩蔬菜中心?
我切野又慢又醜
好驚會影響到人

廚房呢,主要係pack 飯盒。 工作人員會煮飯當日嘅菜飯,然後義工負責"不" d飯餸入去,通常每人負責一樣野,你一慢/停 成條line就會受影響。

蔬菜中心主要係將收返嚟嘅菜準備好,送去廚房煮。 義工通常會係切下瓜菜(例如蘿蔔,彩椒,白菜,西蘭花,菜心,椰菜)。 係呢到慢都唔緊要,唔好整親就好,好快熟能生巧,除非啲菜趕住要用,佢會叫啲熟手義工切快d ,同埋佢地都會教下你切~ 呢到比較適合啱啱做嘅人

有興趣,可唔可以介紹,唔一定個個星期去到,但盡量。想學切菜之餘,幫到人。

唔使介紹㗎,你直接上佢個網apply就可以。的確係好有趣嘅義工活動

就咁apply左 ,不過佢d時間9-12 & 14-17 都係放假先可以做到,絲打咁好放假都去做

Ok ga 生活幾充實
同埋如果真係唔得閒,可以遲到早走嘅,頗free
最近搵緊工
有D時間想做下義工
有冇人做過惜食堂義工?

想問咩?

想知個工作內容
我切野又慢又醜
好驚會影響到人

廚房呢,主要係pack 飯盒。 工作人員會煮飯當日嘅菜飯,然後義工負責"不" d飯餸入去,通常每人負責一樣野,你一慢/停 成條line就會受影響。

蔬菜中心主要係將收返嚟嘅菜準備好,送去廚房煮。 義工通常會係切下瓜菜(例如蘿蔔,彩椒,白菜,西蘭花,菜心,椰菜)。 係呢到慢都唔緊要,唔好整親就好,好快熟能生巧,除非啲菜趕住要用,佢會叫啲熟手義工切快d ,同埋佢地都會教下你切~ 呢到比較適合啱啱做嘅人

咁好似蔬菜中心比較啱我
絲打你成日都會去幫手?

以前得閒d 就密啲,依家比較少,不過咁啱聽日會去

原本都想聽日去但要見工
你去廚房定蔬菜中心多?
零三年開始做,每年都做一百個鐘以上
最近搵緊工
有D時間想做下義工
有冇人做過惜食堂義工?

想問咩?

想知個工作內容
我切野又慢又醜
好驚會影響到人

咁好似蔬菜中心比較啱我
絲打你成日都會去幫手?

以前得閒d 就密啲,依家比較少,不過咁啱聽日會去

原本都想聽日去但要見工
你去廚房定蔬菜中心多?

後者比較多
做緊狗場義工 話就話幫啲狗 其實都係幫緊人 不過冇咩所謂啦 平時冇咩機會接觸狗

係要做咩的?
我平時係某機構做開動物義工

準備狗食物 洗碗 清潔掃場咁

邊個場呀你
零三年開始做,每年都做一百個鐘以上

絲打好好
你做邊類型既義工比較多?
同埋同一機構做定自己搵
LM
LM
有冇人開tg gp
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞